Με πληθωριστική… ώθηση περιμένει τη Fed η Wall Street

Με τα βλέμματα στραμμένα στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) βρίσκονται οι επενδυτές της Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται σε ανοδικό έδαφος λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης (14/12) ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,48% στις 34.271,14 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,47% στις 4.038,55 μονάδες και ο

Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,46% στις 11.308,54 μονάδες.

Απόψε η Fed ανακοινώνει τη νέα αύξηση των επιτοκίων της, με τους αναλυτές να προσδοκούν σε μία πιο ήπια αύξηση της τάξεως του 0,50% έναντι των τεσσάρων διαδοχικών αυστηρών αυξήσεων 0,75% που προηγήθηκαν. Η επενδυτική κοινότητα είναι αισιόδοξη ως προς την επίτευξη του θετικού σεναρίου, μετά κι από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ωστόσο κρατά… μικρό καλάθι, όπως αποδεικνύεται από την μικρή άνοδο των δεικτών της Wall Street.

Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε στο 7,1% το Νοέμβριο, από 7,7% τον Οκτώβριο, κι ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν μία πιο ήπια πτώση στο 7,3%. Οι τιμές καταναλωτή σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν 0,1%, ενώ τον Οκτώβριο η αύξηση αυτή ήταν 0,4%. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 0,3%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών των εξαγωγών στις ΗΠΑ κατέγραψε αρνητικό ρυθμό μεταβολής στο -0,3% τον περασμένο μήνα από -0,4% τον Οκτώβριο, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τις εισαγωγές παρουσίασε μεγαλύτερη επιδείνωση, καθώς από το -0,4% του Οκτωβρίου υποχώρησε στο -0,6%.

WALL STREET ΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα