Μιχαηλίδου: Εκτός επιδόματος γέννησης μόλις το 1% των φορολογουμένων

«Η καθιέρωση επιδόματος γέννησης αποτελεί αναγκαιότητα, ακολουθώντας την πρακτική του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου», υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στην τοποθέτησή της στη Βουλή.

Η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι «το επίδομα - το

οποίο θα είναι ακατάσχετο - θα έχει οριζόντιο και σχεδόν καθολικό χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό, τίθεται υπό δύο αυτονόητες προϋποθέσεις: α) του εισοδήματος κάτω από ένα όριο και β) της μόνιμης και νόμιμης διαμονής στη χώρα».

«Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΟΕ, το εισοδηματικό «ταβάνι» που προβλέπεται αφορά το πλέον εύπορο τμήμα του πληθυσμού της χώρας, καθώς αποκλείεται μόλις το 1% των υπόχρεων για φορολογική δήλωση», συμπλήρωσε.

Το επίδομα γέννησης θα είναι και το πρώτο επίδομα που θα χορηγείται αυτοματοποιημένα, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου μας με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Όπως είπε η υφυπουργός «όσον αφορά τα επιδόματα παιδιού, στέγασης καθώς και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η χορήγησή τους προϋποθέτει την απόδειξη της επαρκούς φοίτησης του παιδιού στο σχολείο. Η εκπαίδευση είναι το πιο σημαντικό εφόδιο για κάθε πολίτη, βασική προϋπόθεση για κοινωνική κινητικότητα και άνοδο του βιοτικού επιπέδου. Αποτελεί, συνεπώς, αυτονόητη πρόνοια του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το να διασφαλίσει ότι όσοι είναι δικαιούχοι αυτής της επιδοματικής ενίσχυσης εκπληρώνουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της γονικής μέριμνας και παρέχουν στα τέκνα τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον».

«Η σύνδεση αυτή άλλωστε επιδοκιμάστηκε από πολλούς φορείς που συμμετείχαν στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή και επιδοκιμάστηκε και από τη βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού», υπογράμμισε η υφυπουργός.

επίδομα γέννησηςΔόμνα Μιχαηλίδου
Keywords
Τυχαία Θέματα