Μητσοτάκης:Η Φον ντερ Λάιεν διεκδικεί δικαιωματικά την προεδρία της Κομισιόν

«Θα κάνουμε την πρώτη και ελπίζω και την τελευταία συζήτηση για την κατανομή των σημαντικών θέσεων ευθύνης» στην ΕΕ, είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27, σήμερα (17/6).

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προσέρχεται ως ο νικητής των εκλογών και δικαιωματικά διεκδικεί τη συνέχιση της προεδρίας της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στις εργασίες της άτυπης Συνόδου.

«Τα ζητήματα (σ.σ. που θα συζητηθούν) αφορούν και στις πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ένωση στην

επόμενη πενταετία και θεωρώ σημαντικό ότι η κεντρική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως θα εκφραστεί δια της νέας προέδρου, δίνει έμφαση σε ζητήματα ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, μετανάστευσης, κοινής αμυντικής πολιτικής, αλλά και στον τρόπο που η πράσινη μετάβαση δε θα ζημιώσει τελικά τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε, σήμερα, να ολοκληρώσουμε αυτήν τη συζήτηση και να έχουμε θετικά νέα μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

#Μητσοτακης #πρωθυπουργός #ΕΕ #ΚΟΜΙΣΙΟΝ #ΕΛΚ #Φον_ντερ_Λάιεν
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakisi-fon-nter-laien-diekdikei-dikaiomatika-tin-proedria-tis-komision.htm
Τυχαία Θέματα