Νέα συγκέντρωση προγραμματίζει ο Ράμα στη Θεσσαλονίκη

Μετά το Γαλάτσι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ετοιμάζεται για Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, την επόμενη εβδομάδα, στις 3 Νοεμβρίου θα συναντήσει τους Αλβανούς μετανάστες της βόρειας Ελλάδας σε συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την 3η Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί στο ξενοδοχείο Porto

Palace και έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά το «πράσινο φως» στην Αλβανία για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ. Η συνάντηση αποτελεί μέρος των προσπαθειών της αλβανικής κυβέρνησης για τη διατήρηση επαφών με την αλβανική διασπορά, καθώς και για τη συζήτηση ζητημάτων που αφορούν τους μετανάστες εν όψει και των βουλευτικών εκλογών στη γείτονα χώρα το 2025.

Μετά το «πράσινο φώς» που δόθηκε στην Αλβανία, με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ όπου τέθηκαν τα ζητήματα του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Αλβανία, ο αλβανός πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να περάσει το μήνυμα ότι η υπόθεση με τον Φρέντυ Μπελέρη έχει λήξει και άρα δεν υπάρχουν πια εμπόδια στις σχέσεις της Αλβανίας με την Ελλάδα.

#Έντι_Ράμα #ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ #Θεσσαλονίκη
Keywords
Αναζητήσεις
nea-sygkentrosi-programmatizei-o-rama-sti-thessaloniki.htm
Τυχαία Θέματα