Ο Δένδιας κλείνει το θέμα «καπελώματος» του Μητσοτάκη

Η... αρχηγική παρέμβαση του Νίκου Δένδια στην υπόθεση Μπογδάνου συζητήθηκε ποικιλοτρόπως, γεγονός που οδήγησε τον υπουργό Εξωτερικών στην απόφαση να δηλώσει πιστός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως χωρίς την παρέμβαση Δένδια ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν θα είχε διαγραφεί και υπήρξαν διάφορα σχόλια για τη στάση του εντός Βουλής.

Για το γεγονός ότι παρενέβη και μάλιστα τόσο ηχηρά για το αντικομμουνιστικό μένος του Μπογδάνου.

Πηγές της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για "αρχηγική εμφάνιση" και "καπέλωμα" Μητσοτάκη, ενώ... ψεγάδια κριτικής είχε και μία τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, που έσπευσε να τονίσει πως η ΝΔ έχει μόνον έναν πρόεδρο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και άλλοι υπουργοί στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις το πρωί της Τετάρτης (6/10) κλήθηκαν να σχολιάσουν τη στάση Δένδια και αν τελικά είναι αυτός που έσπρωξε τον Πρωθυπουργό στην απόφαση διαγραφής του Μπογδάνου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Δένδιας έκανε μία σειρά από tweets για να κλείσει το θέμα:

"Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων.

Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία.

Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΔένδιαςΜπογδάνοςΜητσοτακης
Keywords
Τυχαία Θέματα