Ο Κασσελάκης «ξηλώνει το πουλόβερ» του ΣΥΡΙΖΑ- Δρομολογεί συνέδριο διάσπασης

Η εκλογική... εκεχειρία ολοκληρώθηκε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν τα "ξεκαθαρίσματα". Ο νέος πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, πραγματοποιεί κινήσεις για να δείξει "ποιος είναι το αφεντικό", αλλά κορυφαία στελέχη δείχνουν πως αρνούνται να συμβιβαστούν και τον αμφισβητούν ανοιχτά.

Η αρχή έχει φυσικά γίνει από την πρώτη μέρα της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο, είχε συμφωνηθεί μία "κατάπαυση του πυρός" μέχρι να ολοκληρωθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έτσι,

τα πυρά της Ομπρέλας και των λοιπών διαφωνούντων σίγησαν, μέχρι τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης αποφάσισε να ρίξει την πρώτη μπαλωθιά, που θα έλεγε και ο Παύλος Πολάκης, τον οποίο όρισε συντονιστή του κοινοβουλευτικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, επέλεξε να απενεργοποιήσει τη "βόμβα" των τομεαρχών, πριν καν ολοκληρωθεί ο β' γύρος των εκλογών. Όρισε τους τομεάρχες και έστειλε παράλληλα δημόσιο μήνυμα πως όποιος τον αμφισβητεί δεν θα μπει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Αυτή η απόφασή του τροφοδότησε όπως ήταν αναμενόμενο εξελίξεις, με την Ομπρέλα, αλλά και μερικά ακόμα ιστορικά στελέχη (πχ Βούτσης) να "θυμίζουν" στον κ. Κασσελάκη πως το κόμμα έχει Καταστατικό και Όργανα, που αποφασίζουν για το ποιοι θα μπουν στα ψηφοδέλτια και ποιοι όχι.

Άνοιξε έτσι μία συζήτηση σχετικά με τις εξουσίες του προέδρου και τη δημοκρατικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, για να φτάσουμε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στην οποία η Ομπρέλα "ξεσπάθωσε". Εξέφρασε ανοιχτά τις διαφωνίες της με τη νέα ηγεσία, τόσο για τα εσωκομματικά, όσο όμως και για τις θέσεις του για θέματα της επικαιρότητας, όπως την οικονομία (βλέπε ομιλία ΣΕΒ) και το Μεσανατολικό.

Διαφωνία υπήρξε και ως προς το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, με τον κ. Κασσελάκη να προτείνει αυτό να γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου και να το "περνάει" τελικά, έστω και με σημαντικές απώλειες στην ψηφοφορία.

Τα παραπάνω, όμως, φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Ο Στέφανος Κασσελάκης αν και βρίσκεται για το γάμο του και άλλες προσωπικές υποθέσεις στις ΗΠΑ καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Τελευταία του κίνηση ήταν η προαναγγελία διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα, επειδή έκανε δηλώσεις εναντίον του.

«Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω», ανακοίνωσε μέσω social media ο κ. Κασσελάκης και όπως ήταν φυσικό ξεκίνησε μία μεγάλη διαμάχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Καρανίκας έσπευσαν να υπερασπιστούν τον νέο πρόεδρο και την απόφασή του, ωστόσο, την ίδια ώρα ο Νίκος Φίλης έκανε δήλωση με ευθεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Κασσελάκης κατηγορείται πως δεν σέβεται τους κανόνες του ΣΥΡΙΖΑ και πως ακολουθεί πρακτικές που δεν συνάδουν με τις "συνήθειες" της Αριστεράς.

Τα δείγματα γραφής είναι πλέον επαρκή για να πούμε πια με ασφάλεια πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας διαφορετικός αρχηγός σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Έχει επιλέξει το δρόμο της σύγκρουσης, την οποία προκαλεί, άλλωστε ο ίδιος.

Η Ομπρέλα με Φίλη, Τσακαλώτο έχει σηκώσει ήδη το γάντι, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου έχει επιλέξει για την ώρα απλώς να "αγνοεί" τα όσα συμβαίνουν, έχοντας βέβαια εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία της με την νέα ηγεσία. Υπάρχουν οι αμιγώς προεδρικοί, αλλά και οι πιο υπομονετικοί που περιμένουν το συνέδριο για να πάρουν θέση.

Το πουλόβερ έχει, πάντως, ήδη αρχίσει να ξηλώνεται και το χειμώνα που θα γίνει το συνέδριο θα δούμε πόση κλωστή θα μείνει... Το να συνεχίσει, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ ως έχει μοιάζει πια εξαιρετικά απίθανο να συμβεί.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΣΥΡΙΖΑΤζουμάκαςΦιληςΠολάκηςΤσακαλώτοςομπρέλα
Keywords
Αναζητήσεις
o-kasselakis-xilonei-to-poulover-tou-syriza--dromologei-synedrio-diaspasis.htm
Τυχαία Θέματα