ΟΑΣΑ: Έρχεται ο ψηφιακός «βοηθός»- Chatbot

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί το προσεχές διάστημα ο ψηφιακός «βοηθός»-Chatbot στις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό το σύγχρονο εργαλείο θα τεθεί στην υπηρεσία του κοινού προκειμένου να απλουστευθεί η επικοινωνία και να ενισχυθεί η αλληλεπίδραση των επιβατών με τον Οργανισμό.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα «τεχνητής νοημοσύνης» που θα αλληλεπιδρά με τους χρήστες -επιβάτες, παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες-απαντήσεις για τις αστικές συγκοινωνίες.

Ο

ψηφιακός «βοηθός» θα βασίζεται σε σύγχρονους αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης (machine learning) και επεξεργασίας γραπτής φυσικής γλώσσας (natural language processing). Μέσω αυτοματοποιημένων ερωταπαντήσεων θα καταλαβαίνει και θα απαντά στα σχόλια και στις ερωτήσεις που τίθενται σε γραπτή φυσική γλώσσα, προωθώντας τη διαδραστική και άμεση επικοινωνία με τους επιβάτες.

Ποια χαρακτηριστικά θα έχει ο ψηφιακός «βοηθός»

Το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα για απεριόριστο εμπλουτισμό ερωτημάτωνΤο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα μετάβασης σε live chatΘα υπάρχει διασύνδεση της υπηρεσίας στο website του ΟΑΣΑ, καθώς και σε εφαρμογές του ΟργανισμούΠαρέχει τη δυνατότητα εξαγωγής στατιστικών στοιχείων που θα συντελέσουν στη βελτίωση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑΥποστηρίζει ελληνικά, αγγλικά και greeklish

Αντωνοπούλου: Ένα ακόμη βήμα στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ίρις Αντωνοπούλου δήλωσε σχετικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «ο ψηφιακός “βοηθός” (Chatbot) αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ. Ο Οργανισμός υιοθετεί συνεχώς νέα τεχνολογικά εργαλεία, ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες ανάγκες του επιβατικού κοινού. Μετά το λεωφορείο “on – demand” και τον ψηφιακό διαδραστικό χάρτη που περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ο ΟΑΣΑ εντείνει τις πρωτοβουλίες του για την παροχή καινοτόμων δράσεων, μέσα από την ενσωμάτωση της εφαρμογής του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), σε συνεργασία με την ΕΔΥΤΕ Α.Ε, στις νέες ακαδημαϊκές ταυτότητες αλλά και την εισαγωγή των ανέπαφων συναλλαγών (EMV contactless payments) στις μετακινήσεις των πολιτών με τα ΜΜΜ της πρωτεύουσας».

ΟΑΣΑΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΟΗΘΟΣΕΛΛΑΔΑΨηφιοποίησηChatBotΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα