Οι ειδήσεις που κυριαρχούν στο ΧΑ-«Άρεσε» η επιτυχία του ΟΔΔΗΧ

Με διακράτηση σε επίπεδα πάνω από την στήριξη των 1490 μονάδων (ΓΔ 1493 +0,19%) έκλεισε η χθεσινή (14/1) συνεδρίαση στο ΧΑ, με τον τζίρο σε χαμηλότερα από τα πρόσφατα επίπεδα (117 εκατ. με μέσο όρο 100 ημερών στα 145 εκατ.) και την μετοχή του ΤΙΤΑΝ +3,49% να τραβάει όλα τα βλέμματα εξαιτίας και της κατάθεσης αίτησης στις ΗΠΑ για εισαγωγή της TITAN USA στον NYSE

μέσω ΙΡΟ.

ΟΠΑΠ +2,18% και ΕΥΡΩΒ +2,06% στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και ΑΒΑΞ +6,9% στην μεσαία ξεχώρισαν θετικά ενώ πιέσεις είχαμε σε πληθώρα τίτλων (ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΛΑΜΔΑ κα).

Αίσθηση έκανε η μεγάλη επιτυχία του ΟΔΔΗΧ (και της χώρας) που συγκέντρωσε προσφορές 40 δισ. και τελικά σήκωσε 4 δισ. για το νέο 10ετές Ομόλογο λήξεως 2035 με επιτόκιο στο 3,60%.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο είχαμε την ολοκλήρωση της προαναγγελθείσας πώλησης 250.000 ιδίων μετοχών της ΜΟΗ σε μέσο όρο τιμής στα 20,95 , την ανακοίνωση της ΜΠΕΛΑ για αυνολική αύξηση πωλήσεων κατά 6,3% το 2024 (αλλά μόλις +2% τον Δεκέμβριο) αλλά και την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Alter Ego Media για την εισαγωγή στο ΧΑ με την διαδικασία να λαμβάνει χώρα μεταξύ 20-22 Ιανουαρίου και την εταιρία να προσδοκά σε κεφάλαια 57 εκ ευρώ (ανώτατη τιμή διάθεσης τα 4 ευρώ).

Συνεχίζονται και τα reports ξένων οίκων για ελληνικές μετοχές, με την BofA να κινείται στα θετικά standards της JP Morgan, με σύσταση υπεραπόδοσης για όλες τις ελληνικές τράπεζες (πλην ΕΤΕ που κρατάει σύσταση υποαπόδοσης) με τιμή στόχο για την ΕΥΡΩΒ στα 3,10 ,για την ΑΛΦΑ στα 2,06 και για την ΠΕΙΡ στα 5,30.

Στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό δεσπόζει η ονοματολογία γύρω από το πρόσωπο του νέου (;) προέδρου της Δημοκρατίας κάτι που δεν φαίνεται να επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις υπάρχει μια παγιωμένη κατάσταση (1ο κόμμα η ΝΔ , ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και αρκετά χαμηλότερα ο ΣΥΡΙΖΑ).

Στις διεθνείς αγορές ουσιαστικά υπερέχει μια στάση αναμονής μέχρι την Δευτέρα που θα έχουμε την ορκομωσία Τραμπ για την 2η προεδρική του θητεία και τις εξαγγελίες που θα ακολουθήσουν, σε όλα όμως τα πιθανά σενάρια οι οικονομολόγοι θεωρούν δεδομένο ότι οι πολιτικές του θα προκαλέσουν πληθωριστικές πιέσεις (τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα) κάτι που θα ακυρώσει τις όποιες σκέψεις για νέες μειώσεις επιτοκίων του δολαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό και οι αμερικανικοί δείκτες δείχνουν πιο συγκρατημένοι, με τον Nasdaq να καταγράφει την 5η συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση – μετά τα απανωτά ρεκόρ του 2024.

Τα βραχυπρόθεσμα νούμερα για τον ΓΔ είναι στις 1450 μονάδες η μηνιαία στήριξη (αν διασπαστούν οι 1490 μονάδες) και η σημαντική αντίσταση στις 1550 μονάδες.

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης

#Τιτάν #ΧΑ #μετοχές #ΟΔΔΗΧ
Keywords
Τυχαία Θέματα