Ουκρανικό πλήγμα σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία που είχε χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς της Μόσχας, ανακοίνωσε το Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Guardian, στο στόχαστρο βρέθηκε το ρωσικό αεροδρόμιο Σάκι στη δυτική Κριμαία, ανέφερε το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού, προσθέτοντας ότι αξιολογεί τα επακόλουθα. «Πρόκειται για ένα από τα επιχειρησιακά αεροδρόμια που χρησιμοποιεί η Ρωσία

για τον έλεγχο του εναέριου χώρου, ιδίως της Μαύρης Θάλασσας, και για την εξαπόλυση αεροπορικών επιδρομών στο ουκρανικό έδαφος» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαιρέτησε το χτύπημα στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του την Παρασκευή, επαινώντας «τους στρατιώτες μας που πλήττουν τις ρωσικές βάσεις και την υλικοτεχνική υποδομή στα κατεχόμενα εδάφη». «Στα παιδιά μας, τους στρατιώτες μας, σας ευχαριστώ για την ακρίβειά σας» είπε χαρακτηριστικά.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έχει πλήξει μια σειρά από ρωσικά συστήματα αεράμυνας που έχουν αναπτυχθεί στην Κριμαία, όπως μονάδες S-300 και S-400, τους τελευταίους μήνες.

Την ίδια ώρα, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε 12 ουκρανικά drones σε διάστημα μιας ώρας αργά την Παρασκευή πάνω από τη συνοριακή περιοχή Μπριάνσκ της νότιας Ρωσίας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Αλεξάντερ Μπογκομάζ, στο Telegram. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή σοβαρές ζημιές.

#Βολοντίμιρ_Ζελένσκι #ΡΩΣΙΑ_ΟΥΚΡΑΝΙΑ #Guardian #Drones #ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ_ΠΛΗΓΜΑΤΑ
Keywords
Αναζητήσεις
oukraniko-pligma-se-rosiki-aeroporiki-vasi-stin-krimaia.htm
Τυχαία Θέματα
Ουκρανικό, Κριμαία,oukraniko, krimaia