Πάρτε σύνταξη με… κρυπτονομίσματα: Η νέα –γεμάτη ρίσκο– τάση

Μπορεί τα κρυπτονομίσματα να είναι μια σχετικά νέα τάση, αλλά δεν την ακολουθούν μόνο οι νέοι. Έρευνα δείχνει ότι περισσότεροι από ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες στρέφονται στα κρυπτονομίσματα για να βοηθήσουν τη χρηματοδότηση της συνταξιοδότησής τους, παρά τα σκαμπανεβάσματα της αγοράς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων KuCoin που δημοσιεύτηκε προ ημερών, περίπου το 27% των Αμερικανών ηλικίας 18-60 ετών,

δηλαδή περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι, κατείχαν ή έκαναν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα τους τελευταίους έξι μήνες.

Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι είναι πιο αφοσιωμένοι στη νέα αυτή κατηγορία περιουσιακών στοιχείων σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου, με το 28% των ατόμων ηλικίας 50 ετών και άνω να επενδύουν στα κρυπτονομίσματα ως μέρος των σχεδίων τους για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ο πιο δημοφιλής λόγος που προχώρησαν σε επενδύσεις στον τομέα της κρυπτογράφησης είναι ότι τον βλέπουν ως το μέλλον των οικονομικών, δεν ήθελαν να χάσουν αυτή την.. καυτή τάση και το είδαν ως έναν τρόπο διαφοροποίησης των χαρτοφυλακίων τους.

Όπως επισημαίνει το Reuters, τα σκαμπανεβάσματα στην αγορά τις τελευταίες εβδομάδες έβαλαν μια άνω τελεία στις συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα το 2022 ότι το Βitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα κερδίσουν την γενική αποδοχή και θα εισαχθούν στα συνταξιοδοτικά προγράμματα.

«Εάν αυτοί (οι επενδυτές) θέλουν να εμπλακούν με τα κρυπτονομίσματα, θα πρέπει να αφορά ένα πολύ μικρό μέρος του χαρτοφυλακίου τους και θα πρέπει να είναι έτοιμοι να το χάσουν. Δεν θα το συνιστούσα σε όλους», δήλωσε ο Έρικ Κνούτζεν, επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων στη Neuberger Berman.

To Bitcoin έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας του από το ανώτατο όριο των 69.000 δολαρίων που κατέγραψε τον Νοέμβριο, με την κατάρρευση της αγοράς να οδηγεί σε απώλειες τους νέους επενδυτές.

Ωστόσο, οι επενδυτές και οι αναλυτές κρυπτονομισμάτων καιροφυλακτούν για οποιαδήποτε ένδειξη ότι το Βitcoin θα μπορούσε να ανακάμψει.

Τα κεφάλαια Bitcoin, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσιμων κεφαλαίων (ETF), σημείωσαν τη μεγαλύτερη εκροή από τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με την JP Morgan.

Χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο που βασίζεται στην αναλογία μεταβλητότητας Βitcoin προς τον χρυσό, εκτιμά την «εύλογη αξία» για το Βitcoin στα 38.000 δολάρια.

Επενδύσεις για… γερά πορτοφόλια

Η δημοσκόπηση του KuCoin έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από έρευνα της Fed σε 11.000 ενήλικες που διαπίστωσε ότι το 12% των Αμερικανών ασχολήθηκε με κρυπτονομίσματα ως επένδυση πέρυσι.

Δεν κατέταξε τους συμμετέχοντες κατά ηλικία, αλλά βρήκε ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς που κατείχαν κρυπτονομίσματα για επένδυση είχαν ετήσιο εισόδημα 100.000 δολάρια ή περισσότερο, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο είχε εισόδημα κάτω από 50.000 δολάρια

Η Fidelity Investments προκάλεσε σάλο τον Απρίλιο, όταν ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επιτραπεί στα άτομα να διαθέσουν μέρος των συνταξιοδοτικών τους αποταμιεύσεων σε Βitcoin μέσω των επενδυτικών τους σχεδίων 401(k).

«Η Fidelity πάντα λειτουργεί και λαμβάνει αποφάσεις με το υψηλότερο επίπεδο ακεραιότητας και ακλόνητη δέσμευση προς τους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αποταμιεύουν για τη συνταξιοδότηση», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος εταιρείας.

κρυπτονομίσματαCrypto
Keywords
Τυχαία Θέματα