Πούτιν: Δεν σκοπεύουμε να ανασυστήσουμε μια αυτοκρατορία

Μία ημέρα μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ, o Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία, στα σύνορα που διέθετε παλιά.

«Προβλέψαμε τις εικασίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αποκαταστήσει την αυτοκρατορία (της), εντός των αυτοκρατορικών συνόρων», ανέφερε ο Πούτιν σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με τους

Moscow Times, ενώ πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ο Πούτιν υποστήριξε ακόμα ότι μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνώρισε τις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες και εργάζεται για την ενίσχυση της συνεργασίας με όλα τα ανεξάρτητα κράτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι ακόμη και σε καταστάσεις έντονης όξυνσης, όπως η περίπτωση Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Μόσχα ενεργούσε πάντα πολύ προσεκτικά και προσπαθούσε συνεχώς να επιτύχει αμοιβαία αποδεκτά λύσεις.

Αναφορικά με την Ουκρανία, υποστήριξε ότι είναι μια «διαφορετική κατάσταση γιατί το έδαφος αυτής της χώρας χρησιμοποιείται από τρίτες χώρες προκειμένου να προκαλέσουν απειλές σε ό,τι αφορά τη Ρωσία».

«Δυστυχώς, μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία, δεν βλέπουμε την απαιτούμενη ποιότητα σχέσεων με την Ουκρανία. Θέλω να το τονίσω: οι σχέσεις επιδεινώθηκαν μετά το πραξικόπημα και την παράνομη κατάληψη της εξουσίας από αυτούς που το έκαναν», ανέφερε ο Πούτιν σύμφωνα με το TASS.

Βλαντιμιρ ΠούτινΛουχάνσκΝτονέτσκΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Πούτιν,poutin