Στεφανής: Έχει αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία

Για το πολιτικό σκηνικό στη γειτονική Τουρκία ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, μίλησε σε σημερινή (20/3) συνέντευξή του ο πρώην υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ειδικότερα, ο πρώην υφυπουργός σημείωσε ότι «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος που κάνει ο κ. Ερντογάν όταν μιλάει για τη χώρα μας που προσπαθεί να επέμβει, υποδεικνύοντας στους Έλληνες πολίτες ποιον να ψηφίσουν».

Μιλώντας στην ΕΡΤ

και αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημείωσε ότι εμείς «θα πρέπει να δούμε τη συνολική στρατηγική της Τουρκίας. Θεωρούμε ότι σε τακτικό επίπεδο έχει αλλάξει η συμπεριφορά της. Βλέπουμε από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία παραβίαση, ειδικά από οπλισμένο ή και μη οπλισμένο αεροσκάφος. Παραβίαση έγινε μόνο από ένα UAV και ένα ελικόπτερο. Έχουμε μια κατάσταση πολύ πιο ήρεμη, γιατί και η Τουρκία αυτή τη στιγμή κοιτά στο εσωτερικό της».

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι «η στρατηγική της Τουρκίας σε βάθος χρόνου δεν αλλάζει. Οι διεκδικήσεις είναι ίδιες του τωρινού του προέδρου, αλλά βλέπουμε και ότι ο κυρίαρχος αντίπαλός του, έχει σκληρότερη στάση, ειδικά απέναντι στον αφοπλισμό των νησιών μας, στο ποια νησιά είναι ελληνικά» επισήμανε ο κ. Στεφανής.

Να μείνουμε πιστοί στις συμμαχίες μας

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισήμανε ότι εμείς πρέπει να είμαστε και σταθεροί και, βεβαίως, πιστοί στις συμμαχίες τις οποίες έχουμε και οι οποίες και αυτές θα λειτουργήσουν, έτσι ώστε να υπάρχει μια μια σύμπνοια, μια συνεργασία, μια συζήτηση την επόμενη μέρα».

Μιλώντας για το πώς επηρεάζει σεισμός και η βοήθεια που προσέφερε η χώρα μας στην Άγκυρα μετά τον καταστροφικό σεισμό ο κ. Στεφανής εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι βέβαιος για το πώς θα λειτουργήσει η διπλωματία των σεισμών επιμένοντας ότι σε στρατηγικό επίπεδο οι θέσεις της Τουρκίας δεν αλλάζουν.

ΣΤΕΦΑΝΗΣΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΑΔΑδιμερείς σχέσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα