Τα κοινά εκτός ΠαΣοΚ και ποιοι απευθύνονται σε αυτά

Αφού έγινε και το ντιμπέιτ των υποψηφίων, η εσωκομματική κούρσα ηγεσίας του ΠαΣοΚ μπαίνει στην τελική της ευθεία, εν όψει της πρώτης κάλπης της 6ης Οκτωβρίου.

Ζητούμενο πλέον είναι η αποφυγή λαθών και η προσέλκυση κρίσιμων κοινών, με μεγάλο ερώτημα και ζητούμενο την συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία.

Όσο αυτό

παραμένει άγνωστο, δύο από τους υποψήφιους προέδρους έδειξαν την Τρίτη την βασική τους στρατηγική επιλογή, που έχει μία ιδιαιτερότητα. Και αυτή είναι ότι απευθύνονται κατά βάση σε κοινά που για οποιονδήποτε λόγο αυτήν την στιγμή βρίσκονται εκτός ΠαΣοΚ, σε μεγαλύτερη ή μικρότερη απόσταση.

Η μεν Άννα Διαμαντοπούλου δεν έκρυψε ότι ποντάρει στην αυξημένη συμμετοχή και στην προσέλκυση κεντρώων ψηφοφόρων του πάλαι ποτε εκσυγχρονιστικού μπλοκ.

Ο δε Χάρης Δούκας δεν μπορούσε, όσο και αν προσπάθησε, να κρύψει τη δική του επιδίωξη, που είναι η κινητοποίηση της δεξαμενής των αριστερόστροφων ή και συριζαίων ψηφοφόρων, με τη βοήθεια της οποίας άλλωστε εξελέγη και δήμαρχος.

Το θέμα είναι ότι οι δύο αυτές στρατηγικές επιλογές «τρακάρουν» και διαμορφώνουν ένα θεμελιώδες ζήτημα ενότητας για την επόμενη ημέρα, σε περίπτωση που κερδίσει είτε η Διαμαντοπούλου, είτε ο Δούκας…

Keywords
Τυχαία Θέματα