Τόκιο 2020: Όριο θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μέχρι 10.000 Ιάπωνες θεατές θα επιτρέπονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, πως ακόμη και αυτός ο αριθμός είναι μεγάλος, για τα δεδομένα της πανδημίας.

Οι θεατές από το εξωτερικό, έχουν ήδη απαγορευτεί, αλλά οι διοργανωτές δήλωσαν ότι οι εγχώριοι θαυμαστές θα μπορούσαν να παρευρεθούν εφόσον τα πλήθη δεν ξεπερνούσαν το 50% της χωρητικότητας ενός χώρου.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται

στους θαυμαστές να φωνάζουν ή να μιλούν δυνατά, ενώ πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, ενώ οι Παραολυμπιακοί θα ακολουθήσουν ένα μήνα αργότερα, στις 24 Αυγούστου.

Ο αριθμός θεατών για τους Παραολυμπιακούς θα ανακοινωθεί έως τις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με κοινή δήλωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο και της κυβέρνησης της Ιαπωνίας.

Να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή για την ύπαρξη τελικά θεατών στους αγώνες, έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις εμπειρογνωμόνων, πως η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές ήταν η «λιγότερο επικίνδυνη» και η πιο επιθυμητή επιλογή.

Ωστόσο, σε περίπτωση ταχείας αύξησης των μολύνσεων Covid-19 και επιπτώσεων στο σύστημα υγείας της Ιαπωνίας, θα εξεταστούν περαιτέρω περιορισμοί.

Τόκιο 2020Ολυμπιακοί Αγώνεςθεατέςπανδημία
Keywords
Τυχαία Θέματα