Υποστηρικτές του Τραμπ... οπλίζουν μετά την καταδίκη-Οι ΗΠΑ σε «ναρκοπέδιο»

Λίγη ώρα μετά την καταδικαστική απόφαση στη δίκη για τη Στόρμι Ντάνιελς, ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε email στους υποστηρικτές του, σημειώνοντας πως «η πραγματική ετυμηγορία θα είναι η 5η Νοεμβρίου». Η ημέρα δηλαδή των αμερικανικών εκλογών. Την ίδια ώρα, υποστηρικτές του πρώην προέδρου στα social media έχουν ήδη ανεβάσει ακραίες αντιδράσεις, με προτροπές ακόμα και σε βία.

«Αυτό ήταν ντροπή. Αυτή ήταν μια στημένη δίκη από έναν δικαστή

που συγκρούστηκε, ο οποίος ήταν διεφθαρμένος», γράφει ο Τραμπ στο email που έστειλε στους οπαδούς του και συμπλήρωσε:

«Η πραγματική ετυμηγορία θα είναι η 5η Νοεμβρίου από τον λαό», προσθέτει. «Είμαι πολύ αθώος άνθρωπος».

Θυμίζουμε πως ο Τραμπ κρίθηκε ένοχος σε δικαστήριο του Μανχάταν και για τις 34 κατηγορίες που υπήρχαν εναντίον του στη δίκη για τη Στόρμι Ντάνιελς.

Βασική κατηγορία ήταν η παραποίηση λογιστικών εγγράφων πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Επίσης, ο Τραμπ κατηγορούνταν πως απέκρυψε το γεγονός ότι έδωσε 130.000 δολάρια στην Στόρμι Ντάνιελς για να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν την αναμέτρηση στις κάλπες, στην οποία βγήκε τελικά νικητής.

Ο Τραμπ έγινε έτσι ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία που καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο. Ωστόσο, αυτό δεν του απαγορεύει να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία και να είναι κανονικά υποψήφιος τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η απόφαση της ποινής θα ανακοινωθεί στις αρχές Ιουλίου. Δυνητικά υπάρχει το ενδεχόμενο φυλάκισης, αλλά νομικοί στις ΗΠΑ σχολιάζουν πως στην πραγματικότητα αυτή η πιθανότητα μοιάζει απίθανη. Το πιθανότερο είναι ότι θα του επιβληθεί ποινή με αναστολή και μεγάλο πρόστιμο.

Φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα επηρεάσει η παραπάνω εξέλιξη τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το Νοέμβριο. Υπάρχουν δημοσκοπήσεις στις οποίες Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι δήλωναν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν έναν καταδικασμένο υποψήφιο. Ωστόσο, κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά πως ο Τραμπ θα χάσει τις εκλογές εξαιτίας αυτής της δίκης. Αντίθετα, υπάρχουν και ορισμένοι αντικειμενικοί αναλυτές (πχ στο BBC) που εκτιμούν ότι τελικά μπορεί να αποδειχθεί και εξέλιξη-κλειδί για την επανεκλογή του.

Εξοργισμένοι υποστηρικτές

Την ίδια ώρα, πολλοί υποστηρικτές του πρώην προέδρου εμφανίζονται εξοργισμένοι στα social media και ζητούν... βίαια αντίποινα.

Κάποιοι ζήτησαν να γίνουν επιθέσεις εναντίον των ενόρκων, την εκτέλεση του δικαστή Χουάν Μέρτσαν, ακόμα και ένοπλη εξέγερση. Γιατί όχι και εμφύλιο πόλεμο!

Στο δίκτυο Gateway Pundit ένας χρήστης πρότεινε να αρχίσουν να πυροβολούν φιλελεύθερους ψηφοφόρους. «Έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να ξεκάνουμε μερικούς αριστερούς», έγραφε η ανάρτηση. «Αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί με τις εκλογές».

Πολλοί από τους υποστηρικτές του Τραμπ πιστεύουν ακόμα ότι η καταδίκη του είναι απόδειξη ότι το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι προβληματικό και ότι μόνο η βίαιη δράση μπορεί να σώσει τη χώρα.

Δυστυχώς, τα πνεύματα έχουν οξυνθεί επικίνδυνα και μπορεί τα παραπάνω να μην εκφράζουν ασφαλώς την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών, ωστόσο, οι ΗΠΑ έχουν μπει σε ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι.

Ο δρόμος μέχρι τις 5 Νοεμβρίου δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με νάρκες. Την ίδια ώρα ο Τζο Μπάιντεν κάθε άλλο παρά εμπνέει σιγουριά και σταθερότητα. Ωστόσο, οι δημοκρατικοί πολίτες είναι υποχρεωμένοι να τον στηρίξουν γιατί ο Τραμπ μπορεί να βυθίσει στο σκοτάδι τις ΗΠΑ και κατά συνέπεια να σπείρει δαιμόνια σε ολόκληρο τον πλανήτη.

#Τραμπ #Μπάιντεν #ΗΠΑ #εκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
ypostiriktes-tou-trab-oplizoun-meta-tin-katadiki-oi-ipa-se-narkopedio.htm
Τυχαία Θέματα