Στέφανος Τσιτσιπάς: Στους «8» με μια δυνατή νίκη! – Ο επόμενος αντίπαλος του είναι ο κορυφαίος Νόβακ Τζόκοβιτς (φωτό & βίντεο)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στους «8» με μια δυνατή νίκη! – Ο επόμενος αντίπαλος του είναι ο κορυφαίος Νόβακ Τζόκοβιτς (φωτό & βίντεο)egakiWed, 07/31/2024 - 16:10

Μόνο στο πρώτο σετ συνάντησε αντίσταση ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Αργεντινό Σεμπαστιάν Μπάες, στους «16» του απλού Ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις του Παρισιού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 7-5, 6-1 και προκρίθηκε

στα προημιτελικά, όπου απέναντί του θα βρει τον Νόβακ Τζόκοβιτς που με τη σειρά του απέκλεισε τον Ντόμινικ Κέπφερ με 7-5, 6-3. Ο «Στεφ» προκρίθηκε στην οκτάδα της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην καριέρα του και απέχει μία νίκη για να μπει στη ζώνη των μεταλλίων.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98)

Η πρόκριση του Τζόκοβιτς, οι τρεις νίκες από τη στέψη και ο αγώνας με τον Τσιτσιπά

Ο Τσιτσιπάς κατέγραψε 61% περασμένα πρώτα σερβίς κερδίζοντας το 89% των πόντων (32/36) αλλά 26% στο δεύτερο (6/23), εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 7 ευκαιρίες για break και μέτρησε 11 winners.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε πρόβλημα με το σερβίς του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Μπάες για break και προβάδισμα με 2-0, για να βγάλει αντίδραση ο Τσιτσιπάς και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Με νέο break ο Αργεντινός έκανε το 3-2 κι έφτασε στο 5-3. Ο αντίπαλός του μείωσε σε 5-4, ο Μπάες σέρβιρε για να τελειώσει το πρώτο σετ, αλλά με τρία συνεχή κερδισμένα games το είδε να «πετάει» στον αντίπαλό του.

Διαβάστε ακόμα: Παρίσι 2024: Αυτές οι εικόνες είναι το νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων – Αγκαλιές, φιλιά, δάκρυα, χαρά & συμφιλίωση – Δείτε το φωτοάλμπουμ με τους αθλητές

Με την ψυχολογία να αλλάζει πλευρά ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο Τσιτσιπάς έδωσε... «σόου» στο δεύτερο σετ.

Με δύο break και κρατώντας τρεις φορές το σερβίς του προηγήθηκε 5-0, με τον Μπάεζ απλά να μειώνει σε 5-1 πριν ο Έλληνας τελειώσει την πρόκριση στο σερβίς του.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Τσιτσιπάς για την Paola Badosa: «Είμαστε ξανά μαζί» - «Θα έλεγα ότι εγώ δεν το διαχειρίστηκα καλά» (φωτό)

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-07/20_8.png?itok=j1FvWWbv
Keywords
Τυχαία Θέματα
Στέφανος Τσιτσιπάς, Νόβακ Τζόκοβιτς,stefanos tsitsipas, novak tzokovits