Αναδρομική έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού Χάρη Πρέσσα στο Μαρούσι

Η αναδρομική έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής του καταξιωμένου εικαστικού Χάρη Πρέσσα φιλοξενείται στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Άρτεμις» (Βασ. Όλγας 14 & Σουρή), στο Μαρούσι, από τις 4 έως και τις 24 Νοεμβρίου 2024.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, ενώ το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση (με ελεύθερη είσοδο) από 10:00 -14:00 και από 17:00-20:00.

Ποιος είναι ο Χάρης ΠρέσσαςΦωτογραφία: Nick Apostolopoulos 2021

Ο Χάρης Πρέσσας σπούδασε

στην Ιταλία στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, από όπου αποφοίτησε με πτυχίο πρώτης τάξης με άριστα. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στη ζωγραφική και τη φωτογραφία, ακολουθώντας διετή μαθήματα εξειδίκευσης στη Σχολή. Έζησε στη Φλωρεντία για οκτώ χρόνια.

Το έργο του καλύπτει τη Γλυπτική, τις Κατασκευές, τη Ζωγραφική και την Εικαστική Φωτογραφία. Από το 1987 έως το 2017 δίδαξε στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει εκλεγεί πρόεδρος του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών για πέντε θητείες (2003, 2006, 2008, 2014 και 2016) και αντιπρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών & Σχεδίου (TEI) για δύο θητείες (2015-2016 και 2016-2017).

Από τον Φεβρουάριο 2018 ο Χάρης Πρέσσας είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού, όπου διδάσκει μαθήματα «Σύνθεση Εικόνων», «Εφαρμογές Εικαστικών Τεχνών», καθώς και «Ιστορία της Τέχνης». Τον Σεπτέμβριο του 2019 εξελέγη κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού – Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Έχει πραγματοποιήσει 17 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε 33 ομαδικές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε 15 Διεθνή Συμπόσια και διοργανώσεις. Έργα του (μερικά εκ των οποίων φιλοτεχνήθηκαν in situ σε Βενετία-Ιταλία και Luleo-Σουηδία), βρίσκονται στους Δήμους Saint-Égrève-Γαλλία, Πατρέων-Ελλάδα και Pingyao-Κίνα, στο ΤΠΠΛ του ΕΜΠ, στο ΤΕΙ Αθηνών και σε ιδιωτικές συλλογές. Στο Α΄ Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Πατρέων, το 2002, η γλυπτική σύνθεση «Έξοδος – Νίκη» αναδείχθηκε πρώτη και τοποθετήθηκε σε κεντρική πλατεία της πόλης (Τριών Συμμάχων).

Έλληνες και ξένοι κριτικοί, ακαδημαϊκοί και ιστορικοί τέχνης έχουν επανειλημμένα γράψει για το έργο του.

Αναλυτικά βιογραφικά στοιχεία στην ιστοσελίδα http://users.teiath.gr/pressas

The post Αναδρομική έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού Χάρη Πρέσσα στο Μαρούσι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα