Αρχίζουν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στα… θρανία ετοιμάζονται να επιστρέψουν οι γονείς παιδιών του Νηπιαγωγείου, Α΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, που θα συμμετάσχουν στο δωρεάν συμβουλευτικό πρόγραμμα 10 μαθημάτων που συνδιοργανώνουν η Ένωση Γονέων Πεύκης – Λυκόβρυσης σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε κάθε ομάδα μπορούν να συμμετέχουν 15 – 20 γονείς, ενώ οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης (Αφροδίτης 4, Πεύκη) κάθε Πέμπτη από τις 19:00 έως

τις 21:00.

Το πρόγραμμα της Σχολής Γονέων του Δήμου υλοποιείται στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών, εφήβων και οικογένειας με τις αιτήσεις συμμετοχής να υποβάλλονται μέχρι τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στο enosi.goneon.lykpef@gmail.com.

Στόχοι του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, η στήριξη του οικογενειακού δεσμού και η διαφύλαξη της ψυχικής υγείας των παιδιών και των γονέων. Στη διαδικασία εφαρμόζονται οι αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, η ομαδική συμβουλευτική γονέων και η μέθοδος της βιωματικής μάθησης.
Θεματολογία των συναντήσεων είναι:

Ομάδα Α: Γονείς των οποίων τα παιδιά τους φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Δημοτικού: «Αντιμετωπίζουμε μαζί τις προκλήσεις και απαιτήσεις του Δημοτικού»Ομάδα Β: Γονείς των οποίων τα παιδιά τους φοιτούν στην Ε΄και Στ΄ Δημοτικού: «Διαχειρίζοντας την προ-εφηβεία όσο πιο αποτελεσματικά μπορώ».

Συντονιστές είναι οι Μαρία Παπαθανασίου, διδάκτωρ Ψυχολογίας, και Δημήτρης Γεωργιάδης, ειδικός παιδαγωγός ψυχολόγος.

Στοιχεία επικοινωνίας: 694 5906605 Ιφιγένεια Καρυώτη, ώρες 19:00-22:00.

The post Αρχίζουν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα