Έρευνα και για παράνομες υιοθεσίες στο ορφανοτροφείο-κολαστήριο της Αττικής

Οι αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο όπου ανήλικα παιδιά, ηλικίας 7-11 ετών, είχαν σεξουαλικές επαφές μεταξύ τους παρουσία των εργαζομένων της δομής δεν έχουν τελειωμό. Μάλιστα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, «πάγωσε» μετά την καταγγελία που ήρθε στο γραφείο της και από την επόμενη κιόλας ημέρα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία προκειμένου να γίνουν οι έρευνες με ταχύτατους ρυθμούς για το συγκεκριμένο

ορφανοτροφείο της Αττικής.

Οι ερωτικές συνευρέσεις ανηλίκων και οι παράνομες υιοθεσίες

Ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ ανήλικων παιδιών, περιστατικά σωματικής βίας σε βάρους τους και παραμέλησης, την ίδια στιγμή που έρχονται στο φως και περιστατικά παράνομων υιοθεσιών στο συγκεκριμένο ορφανοτροφείο. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το ορφανοτροφείο βρίσκεται και σε άλλη εισαγγελική έρευνα, η οποία άνοιξε πολύ πρόσφατα από τον εισαγγελέα προκειμένου να μην παραγραφεί.

Όπως αναφέρει η Δόμνα Μιχαηλίδου στο iefimerida.gr υπήρχαν στοιχεία ;oti η συγκεκριμένη δομή ήταν προβληματική. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν πριν το 2017 η συγκεκριμένη δομή έκανε παράνομες υιοθεσίες. Φαίνεται ότι πολλά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν υιοθετήσει παιδιά από τη συγκεκριμένη δομή» αναφέρει για πρώτη φορά η υφυπουργός Εργασίας στο iefimerida.gr

Το περιστατικό που κίνησε τις υποψίες

Την περσινή χρονιά ένα περιστατικό τράβηξε τη προσοχή της Δόμνας Μιχαηλίδου για τη συγκεκριμένη δομή. «Πέρυσι στείλαμε στο ορφανοτροφείο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ καθώς υπήρχαν κάποια κρούσματα κορωνοϊού. Μετά την καταμέτρηση ο ΕΟΔΥ βρήκε θετικά στον κορωνοϊό περισσότερα παιδιά από όσα ήταν ήδη καταγεγραμμένα στο ορφανοτροφείο» αναφέρει η υφυπουργός στο iefimerida.gr

Μάλιστα, έτσι όπως όλα δείχνουν, το συγκεκριμένο περιστατικό «κουμπώνει» απόλυτα με την προηγούμενη εισαγγελική έρευνα που πλέον έχει πάλι ανοίξει για τις παράνομες υιοθεσίες.

Η επόμενη ημέρα για τα ανήλικα παιδιά

Μετά την καταγγελία τα πέντε παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων για τον τυπικό σωματικό έλεγχο, ενώ τώρα ξεκινά το δύσκολο κομμάτι του ψυχολογικού ελέγχου. Οι παιδίατροι και οι παιδοψυχολόγοι είναι δίπλα στα παιδιά για να τα βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα συγκεκριμένα παιδιά να τονίσουμε ότι είναι ήδη κακοποιημένα από το οικογενειακό τους περιβάλλον και γι’ αυτόν τον λόγο φιλοξενούνται στο ορφανοτροφείο, ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή και είναι ήδη δύσκολη η διαδικασία της κατάθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr την ώρα που τα ανήλικα παιδιά μεταφέρονταν στο νοσοκομείο για να εξεταστούν, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία, μια φροντίστρια της δομής ήθελε να είναι παρούσα στην ιατρική εξέταση των παιδιών. Ωστόσο η επιθυμία της δεν έγινε αποδεκτή.

Παράλληλα η χρηματοδότηση του ορφανοτροφείου έχει «παγώσει» και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.gr τα ανήλικα παιδιά ίσως μεταφερθούν σε νέο περιβάλλον. Η αλλαγή του χώρου δεν είναι ιδανική, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά, ωστόσο κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες είναι προτιμότερη η μετακίνησή τους από το να ζουν σε ένα τόσο κακοποιητικό περιβάλλον.

Αυστηρότεροι έλεγχοι σε όλες τις δομές

Με αφορμή το συγκεκριμένο άγριο περιστατικό στο ορφανοτροφείο της Αττικής ξεκινούν αυστηρότεροι έλεγχοι για τις δομές που φιλοξενούνται παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένοι. «Βέβαια θα τα ψάχνουμε πλέον περισσότερο και γι’ αυτόν τον λόγο έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τους αιφνίδιους ελέγχους» αναφέρει η Δόμνα Μιχαηλίδου στο iefimerida.gr

«Πριν δύο μήνες περάσαμε έναν νόμο που αναφέρει δύο πράγματα. Πρώτον σε κάθε δομή θα υπάρχει υπεύθυνος παιδικής προστασίας ώστε να πηγαίνει και αν βλέπει απαράδεκτες συμπεριφορές να μεταφέρει την πληροφορία στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην Εισαγγελία και την αστυνομία και σε περίπτωση που δεν το κάνει θα διώκεται νομικά και ο ίδιος εκτός από τη δομή.

Επιπλέον, δεν μπορεί να εργάζεται κάποιος στη δομή αν δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα, αλλά και δεν του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη γι’ αυτά» αναφέρει η υφυπουργός, συμπληρώνοντας ότι μέχρι πρότινος ίσχυε πως αν ένας από τους εργαζόμενους είχε κατηγορηθεί για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα ήταν στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης για να αποφασίσει αν θα παραμείνει ή όχι στην εργασία.

Πηγή: iefimerida.gr

The post Έρευνα και για παράνομες υιοθεσίες στο ορφανοτροφείο-κολαστήριο της Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρευνα, -κολαστήριο, Αττικής,erevna, -kolastirio, attikis