Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου για τον ψηφιακό μαστογράφο που… κάθεται

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου (μέλος της ΟΓΕ) προχώρησε σε παρέμβαση-κινητοποίηση την Πέμπτη 24 Οκτώβριου 2024 στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου, όπου «ενώ υπάρχει νέος ψηφιακός μαστογράφος, δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση του μαστολόγου, γεγονός που αναγκάζει χιλιάδες γυναίκες στην περιοχή να χρυσοπληρώνουν τις εξετάσεις τους στον ιδιωτικό τομέα», όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με σύνθημα «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ

τα σφαγεία» ο σύλλογος απαίτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις ώστε να λειτουργήσει ο μαστογράφος. Στο πλαίσιο της παρέμβασης έγινε συζήτηση με τους υγειονομικούς υπαλλήλους, ενώ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας. Από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ότι «η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως κόστος για το κράτος και ως όφελος για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοινωση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου:

Η αναλυτική ανακοινωση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών ΑμαρουσίουΛήψη

The post Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου για τον ψηφιακό μαστογράφο που… κάθεται appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κινητοποίηση, Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου,kinitopoiisi, kentro ygeias amarousiou