Μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού. Την Κυριακή 23 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Δούκισσας Πλακεντίας, ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του. Στο πλευρό του δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ηρώ Σαΐα. Ο ίδιος ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει πολυμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ. Για την προσέλευση στη συναυλία απαιτείται κράτηση στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.festivalpentelikou.gr.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της συναυλίας, ο Σταύρος Ξαρχάκος, από τους κορυφαίους της ελληνικής μουσικής, αξεδιάλυτα συνδεδεμένος

με την έκφραση της συλλογικής μας πορείας από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, επιστρατεύει τη δύναμη των τραγουδιών, τα οποία, όπως ο ίδιος γράφει «μας δείχνουν τον δρόμο, είναι σύμμαχοι στον αγώνα για μία καλύτερη ζωή και διώχνουν τον φόβο. Ο έρωτας είναι επανάσταση και το αιώνιο δισκοπότηρο για τον άνθρωπο είναι η ελευθερία».

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά ανέφερε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας, για τον Δήμο Πεντέλης και για το 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού, η συμμετοχή του Σταύρου Ξαρχάκου και των συνεργατών του στο Φεστιβάλ με τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Δούκισσας Πλακεντίας την Κυριακή 23 Ιουλίου. Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ένα από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες του αιώνα μας, είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει στους συμπολίτες μας μια ανεπανάληπτη μουσική βραδιά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που με τους συνεργάτες μου καταφέραμε και φέτος να δώσουμε ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις φεστιβάλ Πεντελικού, ένα φεστιβάλ αντάξιο της ιστορίας του βουνού μας, ένα φεστιβάλ που η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου το ανεβάζει ακόμα ψηλότερα!».

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει μπροστά από το Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης, όμως λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς λόγω καύσωνα, η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου θα διεξαχθεί στο Μέγαρο της Δούκισσας Πλακεντίας στην Πεντέλη. Όσες κρατήσεις είχαν πραγματοποιηθεί έως σήμερα, ισχύουν κανονικά για τη νέα τοποθεσία διεξαγωγής της.

The post Μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα