Δέκα άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες ζητούν από την κυβέρνηση οι Οικολόγοι Πράσινοι

Δέκα νομοθετικές ενέργειες και πρωτοβουλίες, τις οποίες καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα, προτείνει το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων, που συνεδρίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Στις νομοθετικές αυτές πρωτοβουλίες οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν διαθέσιμοι να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους που έχουν ήδη επεξεργαστεί και παρουσιάσει.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το Κίνημα, έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης πολιτικής απόφασης του Πανελλαδικού

Συμβουλίου των ΟΠ μετά τις φωτιές στην Αττική.

Αναλυτικά οι δέκα προτάσεις:

«1. Άμεση απαγόρευση των καρκινογόνων ζιζανιοκτόνων με βάση την γλυφοσάτη και άλλων επικίνδυνων χημικών φυτοφαρμάκων
2. -Απαγόρευση με νομοθετική πράξη των μεταλλαγμένων (το νομοσχέδιο είναι ήδη έτοιμο και ζητάμε να ψηφιστεί).
3. Να μην έρθει στη Βουλή για κύρωση καμία νέα σύμβαση παραχώρησης για έρευνες και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων -Να προχωρήσει η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις περιοχές Natura σε σχέση με τις εξορύξεις και τα συνοδά έργα. Αλλά και η απαγόρευση του fracking σε όλη την χώρα.
4. Ολοκλήρωση των ρυθμιστικών εκκρεμοτήτων σχετικά με τις ενεργειακές κοινότητες (όπως η διάταξη για το net-metering).
5. Να ενισχυθεί το Ταμείο ΚΑΛΟ και το ταμείο για τις Ενεργειακές Κοινότητες με πόρους από την αξιοποίηση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων 2018.
6. Κοινωνική αξιοποίηση κενών κτηρίων και σχολαζουσών γαιών για τις ανάγκες φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και start-ups και σε συνδυασμό με εκπαίδευση των νέων αγροτών.
7. Ολοκλήρωση των απαιτούμενων ΚΥΑ και άλλων ρυθμιστικών αποφάσεων από τον Νόμο 4497/2017, για την προώθηση της ανακύκλωσης, με δεσμεύσεις, κίνητρα και έλεγχο των ΟΤΑ και εφαρμογή του συστήματος Πληρώνω όσο Πετάω.
8. Ρύθμιση φορολογικών ελαφρύνσεων start-ups με αντικείμενο την πράσινη καινοτομία πάνω σε τομείς διαχείρισης πόρων, ενέργειας, ανακύκλωσης -επανάχρησης -επισκευών κ.α.
9. Ολοκλήρωση των Προεδρικών Διαταγμάτων για προστατευόμενες περιοχές (Ολύμπου κ.ά) που είχαν δρομολογηθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη και των ΠΔ προστασίας των υγροτόπων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του συνόλου των υγροτόπων.
10. Άμεση συμβασιοποίηση και χρηματοδότηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, καθώς και ολοκλήρωση των νέων προδιαγραφών για τις Διαχειριστικές Μελέτες Δασών».

Keywords
Τυχαία Θέματα