Παπαγάλοι έκαναν... αποικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! (φωτο+vid)

του Νίκου Αβουκάτου

Από απρόσμενους επισκέπτες γέμισε η περιοχή που περικλείεται από το πάρκο Ξαρχάκου, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και την πλατεία της ΧΑΝΘ. Η παρουσία δέκα και πλέον πράσινων παπαγάλων στη χειμωνιάτικη Θεσσαλονίκη προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους διερχόμενους, που κοιτούν γεμάτοι περιέργεια την ασυνήθιστη εικόνα,

η οποία παραπέμπει σε μακρινά, εξωτικά μέρη.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται σταθερή αύξηση του πληθυσμού τους, ενώ φαίνεται πως έχουν φτιάξει τη δική τους αποικία. Η παρουσία τους έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, καθώς οι συνθήκες στη χώρα μας δεν είναι τόσο επιθετικές και το είδος καταφέρνει να βρει πιο εύκολα, πλέον, τροφή.

Όσον αφορά την εμφάνισή τους στη χώρα μας, το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι κάποια άτομα κατάφεραν να διαφύγουν από τον ειδικό χώρο φύλαξης τους στην περιοχή του Ελληνικού, στην Αθήνα, μετά από την κατάσχεση μεγάλου αριθμού εξωτικών πουλιών.

Το πέταγμά τους προσελκύει το βλέμμα των Θεσσαλονικέων, όσοι εκ των οποίων γνωρίζουν την παρουσία τους κάθονται κάτω από τα κλαδιά των δένδρων και τα παρατηρούν για αρκετά λεπτά. Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία να τα θαυμάσουν και να ταξιδέψουν το μυαλό τους μακριά από τους ρυθμούς της πόλης. «Βλέποντας ένα τόσο παράξενο θέαμα για την πόλη μας, το μυαλό αδειάζει από τα καθημερινά προβλήματα», δήλωσε διερχόμενος στη Greenagenda.gr, ενώ άλλος πολίτης είπε ότι «είναι ασυνήθιστο και παράλληλα πολύ όμορφο να θαυμάζεις το πέταγμά τους».

Πηγή βίντεο: GreekBirdsTV

Keywords
Τυχαία Θέματα