Θεσσαλονίκη: Οι Πόντιοι στέλνουν το μήνυμα της ανακύκλωσης (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Ο σύλλογος Ένωση Ποντίων Πολίχνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου υλοποιούν δράσεις ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του 10ου Φεστιβάλ «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Ποντιακές Μνήμες». Μεταξύ άλλων, στόχος του Φεστιβάλ είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου.

Στον χώρο της εκδήλωσης έχουν τοποθετηθεί διαφορετικοί κάδοι όπου συλλέγονται χωριστά υλικά όπως πλαστικό (PET), αλουμίνιο και χαρτί.

Τη δράση

υποστηρίζει ο σύλλογος γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης και ο δήμος Παύλου Μελά.

Τα καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά παραλαμβάνονται από τον δήμο Παύλου Μελά και τα έσοδα από την πώληση των υλικών θα διατεθούν για τις ανάγκες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Παύλου Μελά Σάκης Λαζαρίδης συνεχάρη τον υπεύθυνο της ομάδας Ανακύκλωσης της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης για το δυνατό περιβαλλοντικό μήνυμα ανακύκλωσης που στέλνουν οι Πόντιοι μέσα από δράσεις Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, από τις συναυλίες και τις μουσικές εκδηλώσεις του δήμου Παύλου Μελά το 95% των απορριμμάτων που παράγονται είναι ανακυκλώσιμα υλικά, πλαστικό και αλουμίνιο.

Παράλληλα, οι σύλλογοι ως υποστηρικτές του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης “Tropa Verde” ενημερώνουν τους πολίτες για την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή. Το πρόγραμμα “Tropa Verde” θα εφαρμοστεί τους προσεχείς μήνες στις γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά όπου οι πολίτες θα διαθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (γωνιές ανακύκλωσης και κινητό πράσινο σημείο) και θα επιβραβεύονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα