Γαλλική κουζίνα, κυριακάτικο brunch, έξοδος για ποτό και ιδέες για το σπίτι-Οι προτάσεις μας για το Σαββατοκύριακο

13:27 11/10/2024 - Πηγή: Bovary

Bλέπουμε, δοκιμάζουμε και στο τέλος γράφουμε για όσα μάς κράτησαν το ενδιαφέρουν προτείνοντας ιδέες πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο και τι να κάνετε μέσα στη εβδομάδα. Ένας πλούσιος οδηγός με προτάσεις για την πόλη.

Στην καρδιά του φθινοπώρου η πόλη και οι γειτονιές της έχουν αρκετό ενδιαφέρον, αφού δεν κοιμούνται σχεδόν ποτέ. Ανακαινισμένοι χώροι και μενού, αγαπημένες κυριακάτικες συνήθειες επιστρέφουν, όπως το brunch, και νέα projects βρίσκουν το κατάλληλο μέρος για να φιλοξενηθούν. Από την άλλη, οι ώρες στο σπίτι

μπορούν να είναι πιο δημιουργικές, με ασχολίες που βοηθούν την ψυχική μας υγεία, ή να παραγγείλουμε φαγητό απολαμβάνοντας την αγαπημένη μας ταινία/ σειρά στο Netfix.

Στο ανακαινισμένο εστιατόριο GB Roof Garden Restaurant για fusion γεύσεις και signature cocktails

Περνώνταςτην είσοδο του ξενοδοχείου «ΜεγάληΒρεττανία» νιώθεις σε κάθε χώρο τηνενέργεια και την ατμόσφαιρα που αποπνέειμεταφέροντας του επισκέπτες σε μια άλληεποχή και παντρεύοντας μοναδικά τηνιστορία, πλέον μετράει 150 χρόνια, με τιςσύγχρονες ανέσεις.

Πριν λίγες ημέρες έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένο εστιατόριο GB Roof Garden Restaurant που αποπνέει μια μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα και μαγευτική θέα προς την Ακρόπολη.

Ο εντυπωσιακός επανασχεδιασμός του GB Roof Garden, τον οποίο ανέλαβε το βραβευμένο βρετανικό γραφείο Goddard Littlefair, αποπνέει μία κομψότητα που γοητεύει τους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή. Στη νέα επιβλητική σάλα κυριαρχούν φυσικά υλικά, όπως το λευκό μάρμαρο και το ξύλο, τα οποία σχεδιαστικά προσδίδουν βάθος στο χώρο διατηρώντας την αυθεντικότητά του και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του εστιατορίου, τη μαγευτική του θέα στην Ακρόπολη.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς υπήρχε live food station, με τον Executive Chef Αστέριο Κουστούδη, ο οποίος ετοίμασε fusion γεύσεις του Bar Bites menu, που έχουν γίνει αγαπημένες επιλογές για τους επισκέπτες του «Bar8».

Απότις γεύσεις που ξεχωρίσαμε, μεταξύάλλων, ήταν τα sushi rolls μεσολομό και μαγιάτικο καιτα χειροποίητα dumplingsμε μανιτάρια, ενώαπό τα signature cocktails επέλεξατο «GB Lady»που ήταν κοντά στις δικές μου γεύσεις.

Στοκυριακάτικο brunch τουAtheneeφιλοξενούμενος pastrychef ο Στέλιος Παρλιάρος

Ηεπιστροφή στις αγαπημένες μας συνήθειεςφέρνει το brunch καιπάλι σε πρώτο πλάνο ψάχνοντας τα μέρηεκείνα που απολαμβάνουμε το κυριακάτικογεύμα.

Γιαάλλη μια χρονιά, το Atheneeυποδέχεταικαταξιωμένουςpastry chefs,οι οποίοι θα γλυκάνουν με τις εμπνεύσειςτους ταtalk of the town Κυρικάτικαbrunc τουμετην αυλαία να ανοίγει την Κυριακή 13Οκτωβρίου μετον Στέλιο Παρλιάρο.

Oκαταξιωμένοςpastrychef θαπαρουσιάσει τις γλυκές δημιουργίες τουοι οποίες αυτή την φορά θα αντλήσουνέμπνευση από την πλούσια παράδοση τηςιταλικής ζαχαροπλαστικής. Μαζί με ταεκλεπτυσμένα γλυκά, οι επισκέπτες θαέχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν καιτα νέα πιάτα brunchκαιlunchτουAthenee,που επιμελείται ο βραβευμένος chefΝίκοςΣκλήρας, συνδυάζοντας καινοτόμες γεύσειςκαι εξαιρετική πρώτη ύλη, προσφέρονταςμια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρίαστην καρδιά της Αθήνας.

Νασημειώσω ότι ο pastry chef θαφιλοξενηθεί γιαδύο ακόμη Κυριακές στις 20/10 και στις3/11, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τηνευκαιρία να δοκιμάσουν τις υπέροχεςδημιουργίες του Στέλιου Παρλιάρου.

Τοεστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης» γιαEntrecoteCafe de Paris καιΣαλιγκάρια Βουργουνδίας

Με αέρα άλλης εποχής και ένα γαλλικό μενού να πρωταγωνιστεί, εδώ και πενήντα χρόνια, το εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης», στο Κολωνάκι, παραμένει κλασικό στέκι για όσους αναζητούν αυθεντικές γεύσεις. Πλέον, τα ηνία έχει η δεύτερη γενιά που εξακολουθεί να κρατά το υψηλό επίπεδο γαστρονομίας στην αθηναϊκή σκηνή. Μάλιστα, αρχές της βδομάδας έγινε ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουν τα πενήντα χρόνια του γαλλικού εστιατορίου. Άλλωστε, σε μια πόλη που συνεχώς ξεφυτρώνουν νέα μαγαζιά, με λίγο χρόνο ζωής, το «Σπύρος και Βασίλης» έχει καταφέρει να έχει το δικό του κοινό και να είναι από τα διαχρονικά εστιατόρια.

Η Εntrecôte Café de Paris στην αυθεντική της εκτέλεση, το σπιτικό Pate Foie Gras, τα Μπουτάκια Βατράχων καθώς και τα Σαλιγκάρια Βουργουνδίας δίνουν το στίγμα τους στο μενού του εστιατορίου, το οποίο ακολουθεί την παράδοση της κλασικής γαλλικής κουζίνας με αυθεντικές γεύσεις από την Provence της Γαλλίας.

ΣτοMankoAthens γιαμουσικές βραδιές κάθε Πέμπτη

Αγαπημένος προορισμός για την αθηναϊκή ελίτ, το Manko Athens προσφέρει όχι μόνο μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία περουβιανής fusion κουζίνας, αλλά και μια κοσμοπολίτικη και εορταστική ατμόσφαιρα που καθιστά κάθε Πέμπτη βράδυ μια βραδιά που δεν πρέπει να χάσετε.

Κάθε Πέμπτη το Manko Athens συστήνει το Manko Muse, ένα εβδομαδιαίο concept που ενώνει τη μουσική με την κουλτούρα του Manko Athens και υπόσχεται να χαρίσει ωραίες μουσικές βραδιές στο κοινό. Εντυπωσιακά lineups με DJs, καλλιτέχνες και performers, θα μεταμορφώνουν τoν χώρο σε ένα ζωντανό σκηνικό γεμάτο μουσική και χορό.

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ο DJ Baptiste Caffrey θα είναι στα decks μαζί με live σαξόφωνο και κρουστά, δημιουργώντας αυτό το μοναδικό τελετουργικό που χαρακτηρίζει το μέρος, και μαζί του θα είναι και τα υπόλοιπα μέλη του παριζιάνικου μουσικού τρίο Saudade – ο Neyl στην κιθάρα και ο Nadrums στα κρουστά. Οι Saudade, με επιρροές από την afro και deep house μουσική σκηνή, έρχονται για να προσφέρουν ένα πολυδιάστατο θέαμα που συνδέει παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία. Η βραδιά ξεκινά από τις 22:00 με εκρηκτικές μουσικές, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και signature cocktails.

Προτάσεις για το σπίτι

Στην καρδιά του φθινοπώρου μια καλή ιδέα για να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας είναι να ασχοληθείτε με την κηπουρική. Για αρχή, δείτε τι ανάγκες έχουν τα φυτά σας και στη συνέχεια γιατί όχι μπορείτε να κάνετε ένα μικρό λαχανόκηπο. Πάνω απ όλα δεν θα έχετε μόνο φρέσκα αρωμκατικά βότανα ή λαχανικά, αλλά θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα ασχολία για να αποφορτίζεστε μετά τη δουλειά βοηθώντας να έχετε πάντα ψυχική υγεία.

Για αρχή μπορείτε να βάλετε μαρούλια, που γίνονται εύκολα και μπορείτε να τα φυτέψετε μέσα σε ζαρντινιέρες και από μυρωδικά δοκιμάστε μαϊντανό και άνηθο. Ο Οκτώβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να φυτέψετε βολβούς λουλουδιών που θα ανθίσουν το χειμώνα, όπως είναι η φρέζια.

Η σειρά του Netflix που βρίσκεται στην κορυφή

Η μίνι σειρά «Nobody want this» με το που ανέβηκε στο Netflix «καρφώθηκε» στην πρώτη θέση και κατάφερε να γίνει παγκόσμια εμμονή. Η ιστορία αφορά τη sex podcaster Joanne (Kristen Bell), η οποία είναι γνωστή για τις αποτυχίες της στον έρωτα, και τον ραβίνο Noah (Adam Brody), ο οποίος είχε μόλις βγει από μια μακροχρόνια σχέση.

Τα επεισόδια έχουν έξυπνα αστεία που εγγυώνται μία απόλυτα feel-good διάθεση αλλά και νοσταλγική, καθώς η σειρά της Erin Foster διαθέτει την γοητεία και τον αέρα των παλιών ταινιών αυτού του είδους, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να εναρμονίζεται πλήρως με το παρόν και τους νέους όρους του dating.

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα