Γιατί οι γυναίκες απομακρύνονται από τα fillers χειλιών

11:30 8/11/2024 - Πηγή: Bovary

Τα τελευταία χρόνια τα juicy χείλη έχουν γίνει μόδα. Πολλές διάσημες γυναίκες όπως η Κιμ Καρντάσιαν, η Κάιλι Τζένερ, η Κόρτνεϊ Κοξ, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς έχουν ενισχύσει τα χείλη τους, και με τη σειρά τους πολλές influencers είναι αυτές που επίσης προχωρούν σε επεμβατικές θεραπείες.

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν καλοσχηματισμένα και ζουμερά χείλη καθώς φαίνονται πιο νεανικά, τονώνουν τη θηλυκότητα και δίνουν

αυτοπεποίθηση. Αυτό το αποτέλεσμα μπορούν να το πετύχουν με τα fillers χειλιών, καθώς είναι μία θεραπεία που γίνεται εύκολα και γρήγορα, ωστόσο παραμένει επεμβατική μέθοδος.

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του Guardian που επικαλείται η New York Post, πολλές γυναίκες φαίνεται να στρέφονται μακριά από τα lip fillers καθώς όπως υποστηρίζουν εμφανίστηκαν παρενέργειες ακόμα και μετά από χρόνια.

Τα lip fillers χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που τα χείλη έχουν χάσει τον όγκο τους, όταν το σχήμα τους χρειάζεται κάποια διόρθωση ή όταν απλώς η εικόνα σας χρειάζεται μία ανανέωση.

Οι γυναίκες στη Βρετανία αφήνουν πίσω τα lip fillers λόγω παρενεργειών

Ωστόσο η 49χρονη η Λάνα Χριστόφσκι η οποία μίλησε στον βρετανικό Guardian δεν έμεινε ικανοποιημένη από τη χρήση fillers στα χείλη που τοποθέτησε πριν από μία δεκαετία. «Τα μάγουλα και τα χείλη μου υποχώρησαν και κάτω από τα μάτια μου έμειναν με βαθιές κοιλότητες».

«Οι διάσημες γυναίκες και οι influencers το κάνουν να ακούγεται τόσο υπέροχο σαν να φαίνεσαι καταπληκτικός, αλλά πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο», πρόσθεσε.

Η New York Post, επικαλείται μελέτη η οποία φαίνεται πως επιβεβαιώνει όσα υποστηρίζει η Χριστόφκσι αφού από τα ευρήματα διαπιστώθηκε πως το 18% των συμμετεχόντων παρουσίασαν κοιλότητες στο πρόσωπο μετά τη χρήση υαλουρονιδάσης, του ενζύμου που βοηθάει στην διάσπαση του υαλουρονικού του οργανισμού.

«Ουσιαστικά, η κατάρρευση του προσώπου μπορεί να συμβεί μετά από επιθετική διάλυση - ιδιαίτερα σε άτομα που είχαν τοποθετήσει μεγάλες ποσότητες», είπε η επαγγελματίας αισθητικής Δρ. Sophie Shotter με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Μόνο αν η υαλουρονιδάση είναι απολύτως απαραίτητη, πρέπει να τη χρησιμοποιούμε». Η υαλουρονιδάση επιλέγεται σαν θεραπευτικό πρωτόκολλο όταν πρέπει να αντιστραφεί το αποτέλεσμα μιας έγχυσης με κάποιο filler που δεν έχει πάει καλά, όπως έγχυση υπερβολικής ποσότητας προϊόντος στα χείλη ή στα ζυγωματικά, πρήξιμο γύρω από τα μάτια, δημιουργία μικρών όζων κάτω από την επιδερμίδα ή ανομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Σε σπανιότερες περιπτώσεις, η υαλουρονιδάση χρησιμοποιείται για την άμεση αντιστροφή σοβαρών επιπλοκών, όπως λάθος έγχυση υαλουρονικού οξέος.

Η Άσλει, μια 25χρονη από το Λονδίνο που αρνήθηκε να δώσει το επώνυμό της, αποφάσισε αμέσως να αφαιρέσει το filler λέγοντας ότι δεν αναγνώριζε τον εαυτό της στον καθρέφτη παρά το γεγονός ότι ζήτησε «κάτι φυσικό».

Ακόμα, μιλώντας στον Guardian δήλωσε πως η υφή του δέρματός της άλλαξε μετά από τις συνεδρίες, λέγοντας πως ένιωθε το δέρμα της σαν να έχει καρφίτσες και σαν να καίγεται.

Η New York Post σχολιάζει πως πολλές είναι οι διάσημες που έχουν αποφασίσε να αφαιρέσουν τα fillers σε πρόσωπο και χείλη, όπως η πρωταγωνίστρια του «Real Housewives», Teresa Giudice, η «Σάρλοτ» του Sex and The City, Κρίστιν Ντέιβις και η Κόρτνεϊ Κοξ από τα «Φιλαράκια».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, οι ειδικοί επέκριναν τη βιομηχανία πληρωτικών, υποστηρίζοντας ότι η ευρεία χορήγηση των ενέσιμων έχει παραπλανήσει τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι η διαδικασία είναι ακίνδυνη.

Οι προειδοποιήσεις έρχονται καθώς τα lip fillers και το φάρμακο Ozempic έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς λόγω των διάσημων και προκαλούν φρενίτιδα.

«Η αγορά οδήγησε στον ευτελισμό αυτών των διαδικασιών με απόψεις όπως ''βάλε λίγο filler και αν δε σου αρέσει φαίρεσέ το''», δήλωσε η Δρ Tamara Griffiths, πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Δερματολόγων.

«Αλλά τα fillers δεν είναι σαν να πηγαίνεις στο κομμωτήριο, είναι επεμβατικές διαδικασίες, παρόλο που είναι ελάχιστα επεμβαστικές, δεν είναι εντελώς ακίνδυνες».

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα