Λαχταριστή συνταγή για ελιόψωμο -Λίγα υλικά, τέλεια ιδέα για σνακ

11:58 27/8/2024 - Πηγή: Bovary

To ελιόψωμο είναι η πιο γευστική εκδοχή του απλού ψωμιού που γίνεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

Η συνταγή του είναι εύκολη, με λίγα υλικά ενώ το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει σίγουρα, καθώς, εκτός από την υπέροχη μυρωδιά του έχει και τέλεια γεύση.

Τοελιόψωμο μπορεί να γίνει το αγαπημένοσας σνακ, για το γραφείο ή και για τοσχολείο των παιδιών, μιας και τώρα πουθα ανοίξουν τα σχολεία θα ψάχνετε γιαεύκολες και νόστιμες συνταγές.

Αν και

υπάρχουν πολλές παραλλαγές, εμείς προτείνουμε μια εύκολη συνταγή, με 6 υλικά στην οποία όμως μπορείτε να προσθέσετε φέτα, ή ακόμη και πιπεριές.

Εύκολο ελιόψωμο με λίγα υλικά

Υλικά

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του50 gr. φρέσκο βούτυρο½ φλιτζάνι ελιές μαύρες 1/2 κουταλιές θυμάρι ½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη1 φλιτζάνι φρέσκο γάλαΑλάτι/ πιπέρι [ανάλογα τα γούστα σας]

Εκτέλεση

Σεένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια μας τοαλεύρι με το βούτυρο, μέχρι να γίνουνσαν ψίχουλα. Στο μπολ προσθέτουμε τιςελιές μας και τα μπαχαρικά μας καιανακατεύουμε καλά.

Στησυνέχεια ρίχνουμε μέσα στα υλικά τογάλα και ανακατεύουμε σταθερά μέχρι τομείγμα να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Σεένα μακρόστενο ταψάκι που έχουμε λαδώσεικαι έχουμε αλευρώσει ελάχιστα ρίχνουμετη ζύμη μας, αλείφουμεμε ελάχιστο γάλα την επιφάνεια καιέπειτα αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαύροσουσάμι.

Αφήνουμε το ελιόψωμο να ψηθεί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Το αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα