Το πιο κολακευτικό κούρεμα για στρογγυλά πρόσωπα που δημιουργεί γωνίες

13:03 24/10/2024 - Πηγή: Bovary

Η αλλαγή στην εμφάνισή σας φέρνει μεγάλα οφέλη όχι μόνο σε αισθητικό επίπεδο αλλά ψυχολογικό. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πώς ένα κούρεμα είναι το κατάλληλο εργαλείο για να νιώσετε ανανεωμένοι αφήνοντας πίσω σας ανησυχίες και σηματοδοτώντας νέα ξεκινήματα.

Ωστόσο οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κόψετε και να φορμάρετε τα μαλλιά σας είναι ατελείωτοι. Τα στρογγυλά πρόσωπα έχουν συνήθως ίδιο πλάτος και μήκος ενώ στερούν σε γωνίες, για αυτό και το

κούρεμα που ταιριάζει περισσότερο δημιουργεί ένα πλαίσιο γύρω από το πρόσωπο, όπως της Σαμπρίνα Κάρπεντερ.

Αρχικά τα στρογγυλά πρόσωπα θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα στρώματα που φτάνουν στην γραμμή του σαγονιού, όπως τα bob κοντά κουρέματα. Επειδή αυτά τα στιλ τραβούν την προσοχή σε όλο το πρόσωπό σας, κάνοντας τα χαρακτηριστικά σας να φαίνονται πιο φαρδιά. Έτσι, για παράδειγμα, μια ίσια φράντζα ή φαρδιές μπούκλες θα δώσουν όγκο στο πρόσωπό σας.

«Τα μαλλιά σας είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξισορρόπηση των συνολικών διαστάσεων και χαρακτηριστικών του προσώπου σας για μια πιο όμορφη εμφάνιση», εξηγεί στο Telegraph ο κομμωτής Tom Smith. Για να πετύχετε το κολακευτικό χτένισμα που κάνει τα στρογγυλά πρόσωπα να φαίνονται πιο γωνιακά πειραματιστείτε με τη χωρίστρα σας, την φράντζα ή ακόμα και με χρώμα μαλλιών.

Το styling που ταιριάζει σε στρογγυλά πρόσωπα

Κούρεμα

Ξεκινήστε με το diamond haircut που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το κούρεμα. Εμπνευσμένο από τα διαμάντια, αυτή η τεχνική συνδυάζει δεξιοτεχνία και δημιουργικότητα για να δώσει στα μαλλιά σας λάμψη που ξεπερνά τα συνηθισμένα.

Το κούρεμα που γίνεται σε κάθε σκέλος προσελκύει το φως με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση αυξημένου όγκου, λάμψης και κίνησης. Ανεξάρτητα από το χρώμα των μαλλιών σας, το diamond haircut κάνει θαύματα στα στρογγυλά πρόσωπα τονίζοντας το χρώμα των μαλλιών σας.

Αυτή η τεχνική επιμηκύνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, δημιουργεί ένα πλαίσιο και διαμορφώνει γωνίες. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε αυτό το κούρεμα είναι οι φράντζες.

Φυσικά, δεν είναι για όλους, αλλά «μια πιο κοντή φράντζα που χωρίζει στο κέντρο το πρόσωπο μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση του σημείου στην κορυφή», λέει ο Smith. Ωστόσο, οι φράντζες χρειάζονται δουλειά επομένως θα χρειαστεί να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε μέρα για το styling με σεσουάρ και στρογγυλή βούρτσα. «Μπορείτε επίσης να παίξετε με ασυμμετρία αν έχετε πιο στρογγυλό πρόσωπο και δεν θέλετε φράντζα», εξηγεί ο Smith. «Δοκιμάστε μια χωρίστρα στο πλάι, που δίνει αμέσως στο πρόσωπο μια γραφική γωνία», πρόσθεσε.

Χρώμα μαλλιών και μακιγιάζ

Σύμφωνα με τον κομμωτή μπορείτε να δημιουργήσετε γωνίες στο πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας το χρώμα μαλλιών προς όφελός σας. Ένα ανοιχτό χρώμα περιμετρικά γύρω από το μπροστινό τμήμα των μαλλιών θα φέρει φωτεινότητα στο πρόσωπο.

Η makeup artist Caroline Barnes είναι ειδική στην εξισορρόπηση των χαρακτηριστικών του προσώπου με ήπιο, διακριτικό τρόπο. «Για μένα όλα έχουν να κάνουν με την αντίθεση», εξηγεί. «Αν έχετε καμπύλες γύρω από το πρόσωπό σας και μάγουλα, πρέπει να ισορροπήσετε αυτές με έντονες γραμμές με τη βοήθεια του μακιγιάζ».

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα