Συνταγή για τραγανό μπακαλιάρο: Τα μυστικά για χρυσαφένια κρούστα

11:50 24/10/2024 - Πηγή: Bovary

Ο μπακαλιάρος είναι σίγουρα ένα από τα πιάτα που το ελληνικό κοινό -και όχι μόνο, προτιμά συχνά.

Άλλωστε, ο μπακαλιάρος δενείναι ένα φαγητό που τρώμε μόνο στιςεθνικές εορτές, μπορεί να καταναλωθείκαι σε άλλες περιόδους, ιδίως σε ταβέρνες,με ούζο ή τσίπουρο.

Παρόλα αυτά, ο μπακαλιάροςείναι ένα εξαιρετικό φαγητό για ναφτιάξει κανείς στο σπίτι, εύκολο καιπεντανόστιμο, αρκεί να ακολουθήσετεπιστά μερικά μυστικά.

Το μυστικό για να βγει τραγανήη κρούστα του μπακαλιάρου

Το μυστικό για να βγει ομπακαλιάρος με τραγανή κρούστα, κρύβεταιστο κουρκούτι.

Πριν βουτήξετε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι, πρέπει να τον στεγνώσετε καλά με χαρτί κουζίνας και να τον αλευρώσετε. Μe αυτόν τον τρόπο o χυλός θα κολλήσει πάνω στον μπακαλιάρο και δεν θα διαλυθεί.

Οπως όλα τα τηγανητά για να βγουν τραγανά, έτσι και ο μπακαλιάρος θέλει αρκετό λάδι, τόσο ώστε να τον καλύπτει. Τέλος, το λάδι θα πρέπει να είναι καυτό και να μην βάζετε πολλά κομμάτια ταυτόχρονα.

Συνταγή για μπακαλιάρο

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες στις χρήσεις2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερΜία πρέζα κουταλάκι αλάτι330ml μπύρα παγωμένη

Εκτέλεση

Βάζουμεόλα τα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμετην μπύρα αργά και ανακατεύουμε μέχρινα γίνει παχύρρευστος χυλός.

Στη συνέχεια, το κουρκούτιπρέπει να κρυώσει καλά. Οπότε βάζουμε2-3 μικρά παγάκια μέσα και τοποθετούμετο μπολ όπως είναι στο ψυγείο. Εκεί τοαφήνουμε για μία ώρα. Μετά το κουρκούτιμας είναι έτοιμο.

Παίρνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μας, τα αλευρώνουμε και τα βουτάμε μέσα στο κουρκούτι. Έπειτα τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν και αφού είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα