Έρευνα για χαμένες επιδοτήσεις και ένταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις «χαμένες» άμεσες ενισχύσεις του 2023, καθώς ένα ποσό ύψους 87.887.557 ευρώ φαίνεται να αγνοείται.

Η Ελλάδα, μέσω του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ είχε προϋπολογίσει 1,886 δισεκατομμύρια ευρώ για άμεσες ενισχύσεις, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει καταβληθεί ποσό που ανέρχεται σε 1,799 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπάρχει επίσημη εξήγηση για τη διαφορά.

Διαμάχες, εξώδικα και έλεγχοι για τις άμεσες ενισχύσεις του 2023

Η διαμάχη αυτή εντείνεται καθώς

στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οργανισμός που διαχειρίζεται τις πληρωμές, ξέσπασε νομική αντιπαράθεση με εξώδικα και παρεμβάσεις δικηγόρων. Η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου του Οργανισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της σύγκρουσης, με μια υπάλληλο, που κατείχε τα αρχεία των πληρωμών, να καταγγέλλει την υποβάθμισή της και τη σφράγιση των αρχείων της, υποστηρίζοντας πως η ενέργεια αυτή συνδέεται με την έρευνά της για τις πληρωμές του 2023.

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ισχυρίζεται πως οι ενέργειές της ήταν σύμφωνες με το διοικητικό δίκαιο, ενώ η υπάλληλος, που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, υποστηρίζει πως την εμπόδισαν να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία της. Η ένταση αυτή έρχεται λίγο μετά από την αναβολή δίκης που αφορούσε παράνομα βοσκοτόπια, γεγονός που προσθέτει νέες σκιές στη διαχείριση των ενισχύσεων.
Πηγή: agrotypos.gr

Keywords
Αναζητήσεις
erevna-gia-chamenes-epidotiseis-kai-entasi-ston-opekepe.htm
Τυχαία Θέματα