Β. Κόκκαλης: Πανώλη ανεξέλεγκτη, κυβέρνηση σε αυταρέσκεια

10:46 9/9/2024 - Πηγή: meatnews

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της πανώλης στη χώρα μας, ο Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλης Κόκκαλης, καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αποτυχημένη διαχείριση της κρίσης, την ώρα που ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Κέλλας, επιλέγει να αυτοεπαινείται.

«Ο κ. Κέλλας συνεχίζει να μιλά για επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας και να καυχιέται για τα "συγχαρητήρια" της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, η πραγματικότητα

δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει τη νόσο, με συνεχώς νέα κρούσματα να εμφανίζονται στη χώρα», αναφέρει ο κ. Κόκκαλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής επεσήμανε στη Βουλή το σοβαρό πλήγμα που δέχεται η ελληνική κτηνοτροφία, απαιτώντας εξηγήσεις για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της νόσου. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για δράση, ο κ. Κέλλας επεσήμανε μόνο τις ευρωπαϊκές επευφημίες, παραβλέποντας την εκτελεστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία τονίζει τον υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης της πανώλης, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Νέα κρούσματα

«Η απόφαση της 29ης Αυγούστου υποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι κρίσιμη, με τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης να αυξάνεται. Η αδράνεια και οι καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων επιβαρύνουν την επιδημιολογική κατάσταση, κάτι που αποδεικνύεται από τα νέα κρούσματα που καταγράφονται συνεχώς», τόνισε ο κ. Κόκκαλης.

Το μέγεθος του προβλήματος φαίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο αν συγκρίνουμε την κατάσταση στη γειτονική Ρουμανία, όπου το τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε στις 23 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα, την ίδια ημέρα που ο υφυπουργός μιλούσε για "συγχαρητήρια", καταγράφηκαν τέσσερα νέα κρούσματα.

«Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, τι πραγματικά συμβαίνει στην κυβέρνηση; Είναι η κατάσταση ανεξέλεγκτη ή απλώς επιλέγουν να αγνοούν την πραγματικότητα;»

Keywords
Αναζητήσεις
v-kokkalis-panoli-anexelegkti-kyvernisi-se-aftareskeia.htm
Τυχαία Θέματα