Ένας ναύαρχος σχολιάζει χωρίς φόβο και πάθος τη «θεατρινίστικη» αποχώρηση Μητσοτάκη από τη Βουλή

Ο Αντιναύαρχος ε.α Χρήστος Καραδήμας, σχολιάζει με την αιχμηρή πένα του όσα είδαμε χθες στη Βουλή.Γράφει ο Χρήστος Καραδήμας:

Τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά δεν τον συμπαθώ καθολου και αυτό σημαίνει ότι σαν πολιτης δεν θα τον έκανα ποτέ παρέα και επίσης εάν τον συναντούσα στον δρόμο δεν θα τον χαιρετούσα.

Από ότι γνωρίζω είχε καταδικαστεί για το θέμα

των τηλεοπτικών αδειών από το Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικειο) με διετή φυλάκιση με τριετή αναστολη.

Από ότι όμως αντιλαμβάνομαι οτι για είναι εν ενεργεία βουλευτής και να του επιτρέπει ο Πρόεδρος της Βουλής να μετέχει νομιμως των συνεδριάσεων του κοινοβουλίου δεν υφίσταται κανένα τυπικό  κώλυμα.

Στην παρουσα δε πολιτική συγκυρία λόγω της επικρατούσας κατάστασης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εκτελεί καθήκοντα Προέδρου κόμματος αντιπροσωπεύοντας στην Βουλή την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναφέρω όλα αυτά γιατί σήμερα ο πρωθυπουργός με το που ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Παππάς αποχώρησε επιδεικτικά δηλώνοντας αργότερα ότι δεν θα παρακολουθήσει ομιλία ενός καταδικασμενου από το Ειδικό Δικαστήριο.

Επικροτώ προσωπικά και συντάσσομαι με την θέση ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό, αλλά από την άλλη θεωρώ ότι η Βουλή είναι θεσμικό όργανο και λειτουργεί με όρους νομιμότητας και όχι με ηθικούς κανόνες. Και  βέβαια κανένας πολιτικός δεν έχει το δικαίωμα  να εκδίδει έστω και λεκτικά πιστοποιητικά ηθικών φρονημάτων στους συναδέλφους του βουλευτές ανεξαρτήτως κομμάτων. Η θεατρινιστικη αυτή αποχώρηση του πρωθυπουργού εκτός των άλλων αποτελεί περιφρόνηση προς ένα ολόκληρο κόμμα και κυριως τους ψηφοφόρους που το ψήφισαν γιατί αυτό εκπροσωπούσε ο Νίκος Παππάς όταν ανέβηκε στο βήμα.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι τι ώθησε τον πρωθυπουργό σε μια τοσο απρεπη και αγενή κίνηση, που σε παρομοιου ειδους δεν μας έχει συνηθισει.

Οι κακές γλώσσες τιτιβιζουν λέγοντας ότι πίσω από αυτή την καθαρά επικοινωνιακή κίνηση κρύβεται η πρόσφατη φωτογραφία της χειραψίας του Σαμαρά με τον Παππα.

Και από ότι φαίνεται μάλλον έχουν δίκιο. Με μόνη διαφορά ότι με την επιλογή του αυτή ο πρωθυπουργός φανερώνει ανοιχτά την ενόχληση του από τις δηλώσεις Σαμαρά και το χειροτερο έμμεσα ομολογεί την διαβρωτικη επίδραση και επιρροή που εχουν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού στο εσωτερικό πυρήνα του κόμματος μας.

Χωρίς φόβο και πάθος.

The post Ένας ναύαρχος σχολιάζει χωρίς φόβο και πάθος τη «θεατρινίστικη» αποχώρηση Μητσοτάκη από τη Βουλή appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκη, Βουλή,mitsotaki, vouli