Η Ευρώπη μετά την Άνγκελα Μέρκελ
Zero Hedge Authored by James Carden via IndependentMediaInstitute.org,
[Aνάλυση διεθνούς Ινστιτούτου με οποιότητε δίδυμης αδελφής, ή πάντως στρενής συγγενούς, μεΤην επίμονη διδασκαλία του δικού μας σοφού καθηγητού Κυρίου Μάζη, συχνά διδάσκοντος εις κωφούς υπεύθυνους διαχειριστές των τυχών της χώρας]
Μετάφραση Μ.Στυλιανού
Οποιαδήποτε απάντηση πρέπει να ξεκινήσει με το ρόλο της Γαλλίας
Το ποια ακριβώς μορφή θα λάβει ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας εξακολουθεί να είναι ασαφές μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, στις οποίες οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, θα αποχωρήσουν με λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο των ψήφων, στο25,7 τοις εκατό. Την ισορροπία δυνάμεων στη Γερμανία κατέχουν τώρα οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, οι οποίοι, συνολικά, έλαβαν περισσότερες ψήφους από το νικηφόρο SPD ή τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, το κόμμα της απερχόμενης Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Αποτελέσματα
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από 16 χρόνια στην εξουσία, η Μέρκελ θα βγει σύντομα από το προσκήνιο. Επομένως, το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι: Ποια μορφή θα λάβει η Ευρώπη μετά τη Μέρκελ;
Οποιαδήποτε απάντηση πρέπει να ξεκινήσει με το βλέμμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να γίνει ο ανώτερος εταίρος της γαλλογερμανικής εταιρικής σχέσης που καθοδηγεί την ΕΕ από την ίδρυσή της το 1993.
Μπορεί να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε περίπτωση που ο Μακρόν, υποκινούμενος από την προσβολή που του έγινε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία με το AUKUS – μια νέα τριμερή συμμαχίαασφαλείας – συνεχίσει στην επιθυμία του για ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία. Όπως παρατήρησε πρόσφατα ο πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαξ Μπέργκμαν, το AUKUS χρησίμευσε για να «ενδυναμώσει τους ενδιαφερόμενους στο Παρίσι που υποστηρίζουν μια πολύ πιο δροσερή σχέση με την Ουάσιγκτον και – αξιοποιώντας την παράδοση της Ντεγκωλικής εξωτερικής πολιτικής – επιθυμούν να παραμείνουν σύμμαχοι με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά όχι απαραίτητα ευθυγραμμισμένοι σε βασικά ζητήματα που σχετίζονται με τη Ρωσία και την Κίνα».
Η Γαλλία αναλαμβάνει την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου 2022, αλλά η στήριξη φαίνεται ήδη να αυξάνεται για στενότερη στρατιωτική ενσωμάτωση εντός της ΕΕ. Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε,«είναι σαφές ότι η ανάγκη για περισσότερη ευρωπαϊκή άμυνα δεν ήταν ποτέ τόσο εμφανής όσο σήμερα – μετά τα γεγονότα στο Αφγανιστάν». Εν τω μεταξύ, έχουν υποβληθεί προτάσεις για τη δημιουργία δύναμης ταχείας αντίδρασης 5.000 στρατιωτών.
Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν εδώ και καιρό να βάλουν φρένο σε οποιαδήποτε κίνηση προς μια αυτόνομη ευρωπαϊκή αμυντική ικανότητα. Και ο Μακρόν έχει μια ιστορία που επικρίνει την ατλαντική συμμαχία και αυτό που ο ίδιος έχει αποκαλέσει «εισαγόμενο νεοσυντηρητισμό» των άμεσων προκατόχων του, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ. Ο Μακρόν παρατήρησε κάποτε ότι το ΝΑΤΟ αντιμετώπιζε «εγκεφαλικό θάνατο» και διόρισε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ουμπέρ Βεντρίν για να καλύψει τη θέση της Γαλλίας σε μια επιτροπή του ΝΑΤΟ που συστάθηκε το 2020 για να εξετάσει το μέλλον της συμμαχίας. Ο Βεντρίν χαρακτήρισε «ατυχή» την αμερικανική επιθυμία για διεύρυνση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Σε περίπτωση που ο Μακρόν καταφέρει να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αμυντική δύναμη, αυτό θα μειώσει τη σημασία του ΝΑΤΟ στην ήπειρο και θα δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες την ευκαιρία να επανεκτιμήσουν τις δεσμεύσεις τους στην ΕΕ, ειδικά εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνεχίσει να ακολουθεί μια πολιτική πολιτικής απομόνωσης και στρατιωτικού περιορισμού κατά της Κίνας.
Η μεγαλύτερη αυτονομία της ΕΕ θα ήταν καλό πράγμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο. Θα μπορούσε ακόμη και να χρησιμεύσει ως εμπόδιο στον νέο ψυχρό πόλεμο που το αγγλοαμερικανικό ίδρυμα εθνικής ασφάλειας φαίνεται αποφασισμένο να διεξάγει εναντίον της Ρωσίας. Και έτσι θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη. Εξάλλου, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντουάιτ «Άικ» Αϊζενχάουερ, μεταξύ άλλων αρχιτεκτόνων του μεταπολεμικού κόσμου, δεν ήθελε ποτέ οι ΗΠΑ να επιδοτήσουν μόνιμα την ευρωπαϊκή αμυντική ομπρέλα. Επιπλέον, υπάρχει μικρός ενθουσιασμός μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών για έναν νέο ψυχρό πόλεμο από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας, όπως επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.
Εάν ο Μακρόν βγει νικητής στις γαλλικές προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2022, δεν θα ήταν παράλογο να περιμένουμε ότι μπορεί να διπλασιάσει την γαλατική αντίθεσή του στον Ατλαντικό. Στην εκπληκτική περίπτωση που χάνει από τη Μαρίν Λε Πεν, θα πρέπει να περιμένουμε μια ακόμα πιο ριζική ρήξη με την αγγλο-σφαίρα.
Όπως έχουν τα πράγματα τώρα, φαίνεται ότι η Ευρώπη μετά τη Μέρκελ μπορεί επιτέλους να δει τους Ευρωπαίους να στέκονται μόνοι τους.
Ο ‘Αικ θα το ενέκρινε.
The post Η Ευρώπη μετά την Άνγκελα Μέρκελ appeared first on Militaire.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πέθανε η Λίτσα Βλαστού - Βρισκόταν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων
- H «επιστροφή» του Κώστα Καραμανλή: Δημόσια παρέμβαση παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη
- Έφτασε στο σπίτι του στα Τρίκαλα ο Παλαιοκώστας – Βίντεο και εικόνες από την άφιξή του
- Διαβήτης: Τρία «σιωπηλά» σημάδια υψηλού σακχάρου στο αίμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε
- Άλμπερτ Μπουρλά: Πότε έρχεται το φάρμακο για τον κορονοϊό. Τι λέει για μεταλλάξεις και τρίτη δόση εμβολίου
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου
- Η Κάτια Δανδουλάκη δεν αποχαιρέτησε τους συναδέλφους της στις «Άγριες Μέλισσες» όταν έφυγε από την σειρά
- Με πιτζάμες και παντόφλες η Φαίη Σκορδά περιμένοντας το σχολικό
- Όχι!
- Έχετε και εσείς τρύπιες τσέπες – Αυτά είναι τα τρία πιο σπάταλα ζώδια
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις militaire
- Σαν Σήμερα: 1912 ο Ελληνικός Στόλος υπό τον Κουντουριώτη στη Λήμνο
- Ινστιτούτο ΕΝΑ: Πολιτικά κόμματα και δημοκρατία
- Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης Καλαμάτας: Ο Τσίπρας επιμένει ότι κάτι δεν πάει καλά στη συμφωνία
- Τα 72 αεροπλάνα δώρο του Χίτλερ στους Τούρκου και τον Ινονού
- Οι απαιτήσεις Ετσεβίτ το 1974, τα ψέματά του, και η συμπαιγνία των Βρετανών
- “Αλλαγή status quo με Belharra και Rafale”
- ΚΕΘΑ: Ο ρόλος των νέων φρεγατών και η «στρατηγική εταιρική σχέση»
- Ναυμαχία του Ναυαρίνου: Γιατί πραγματικά έγινε σαν σήμερα το 1827
- Η ΚΕΘΑ καλεί τους απόστρατους στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων
- Κούρδος πολιτικός ηγέτης διαβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στην Συρία
![Ευρώπη, Άνγκελα Μέρκελ,evropi, angkela merkel](https://images32.inewsgr.com/4279/42792246/i-evropi-meta-tin-angkela-merkel-160.jpg)
- Τελευταία Νέα militaire
- Η Ευρώπη μετά την Άνγκελα Μέρκελ
- “Αλλαγή status quo με Belharra και Rafale”
- Οι απαιτήσεις Ετσεβίτ το 1974, τα ψέματά του, και η συμπαιγνία των Βρετανών
- Τα 72 αεροπλάνα δώρο του Χίτλερ στους Τούρκου και τον Ινονού
- ΚΕΘΑ: Ο ρόλος των νέων φρεγατών και η «στρατηγική εταιρική σχέση»
- Ναυμαχία του Ναυαρίνου: Γιατί πραγματικά έγινε σαν σήμερα το 1827
- Σαν Σήμερα: 1912 ο Ελληνικός Στόλος υπό τον Κουντουριώτη στη Λήμνο
- Η ΚΕΘΑ καλεί τους απόστρατους στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων
- Ινστιτούτο ΕΝΑ: Πολιτικά κόμματα και δημοκρατία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Επίδομα θέρμανσης και για το φυσικό αέριο – Πως θα επιδοτηθεί το ρεύμα, όλα τα εισοδηματικά κριτήρια
- Ο καιρός σήμερα 8/10/2021
- Καιρός: Ισχυρές βροχές και τριήμερο κακοκαιρίας
- Τσιμίκας και Τζόλης οι πιο ακριβοί Έλληνες παίκτες
- Κους κους κουνουπιδιού με άισμπεργκ και πράσα
- Κορονοϊός: Οι ελεύθεροι… εμβολιασμένοι, ο φόβος για αύξηση κρουσμάτων και το μεγάλο crash test
- Αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο: Ανακοινώνονται σήμερα απο την κυβέρνηση μέτρα ανακούφισης
- ΕΦΚΑ: Στην ειδική πλατφόρμα ο επανυπολογισμός των συντάξεων
- Πολιτική κρίση στην Αυστρία: Κλυδωνισμοί στον κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις έρευνες για εμπλοκή του Κουρτς σε σκάνδαλα διαφθοράς