Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν προειδοποιεί για νέες επιθέσεις εναντίον των εχθρών της χώρας

Μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν εξέφρασε αργά το βράδυ του Σαββάτου τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των τεσσάρων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της χώρας του.

«Αυτά τα τέκνα του Ιράν θυσιάστηκαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενα την πατρίδα», ανέφερε και προειδοποίησε τους εχθρούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας με νέες επιθέσεις.

«Οι εχθροί

του Ιράν πρέπει να γνωρίζουν ότι οι γενναίοι (στρατιώτες) παραμένουν ατρόμητοι φρουροί της πατρίδας τους και θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε ανοησία με διακριτικότητα και ευφυΐα», έγραψε ο Πεζεσκιάν.

ΗΠΑ: Το Ιράν δεν πρέπει να κάνει το λάθος να ανταποδώσει τα ισραηλινά πλήγματα, λέει ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν προειδοποίησε την Τεχεράνη να μην ανταποδώσει τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ιράν. Συμπλήρωσε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, χθες Σάββατο, υπογράμμισε τις ευκαιρίες που προκύπτουν για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Το Ιράν δεν πρέπει να κάνει το λάθος να ανταποδώσει τα ισραηλινά πλήγματα», τα οποία θα πρέπει να σηματοδοτήσουν τον τερματισμό των εκατέρωθεν επιθέσεων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους του με βάση τα εθνικά συμφέροντά του και όχι ακολουθώντας τις εντολές των ΗΠΑ, λέει ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε απόψε ότι η χώρα του επέλεξε τους στόχους στους οποίους επιτέθηκε στο Ιράν με βάση τα εθνικά συμφέροντά της και όχι υπακούοντας σε ό,τι της υπαγορεύουν οι ΗΠΑ.

Το γραφείο του Νετανιάχου εξέδωσε αυτήν την ανακοίνωση με αφορμή ένα «εντελώς λανθασμένο», όπως το χαρακτήρισε, ρεπορτάζ τοπικής τηλεόρασης σύμφωνα με το οποίο το Ισραήλ απέφυγε να πλήξει τις ιρανικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου λόγω των πιέσεων που δέχτηκε από τις ΗΠΑ.

«Το Ισραήλ επιλέγει εκ των προτέρων τους στόχους των επιθέσεων με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι σύμφωνα με τις αμερικανικές εντολές. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι» ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Λίγο νωρίτερα πάντως, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ χαιρέτισε τις ΗΠΑ, τον ιστορικό σύμμαχο του Ισραήλ, για τη «δημόσια και μυστική» συνεργασία των δύο χωρών, μετά τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν.

«Θέλω ειδικά να ευχαριστήσω τον μεγάλο μας φίλο, τις ΗΠΑ, που είναι ένας πραγματικός σύμμαχος, και τη δημόσια και μυστική συνεργασία μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

The post Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν προειδοποιεί για νέες επιθέσεις εναντίον των εχθρών της χώρας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα