Συμβούλιο Ασφαλείας και Ελλάδα: Να αρχίσουμε να μιλάμε και για τα «δικά» μας και όχι μόνο για την Ουκρανία;

«Τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας τόνισε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία και ανέδειξε τις σοβαρές ανθρωπιστικές, πολιτικές και παγκόσμιες επιπτώσεις της σύγκρουσης», μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επιπλέον η Ελλάδα προώθησε και ψήφισμα κατά των Χούθι της Υεμένης.

Μήπως
θα πρέπει σιγά, σιγά να αρχίσουμε να μιλάμε και για τα «δικά» μας; Δεν διαπιστώνουμε κάποια ανησυχία ή αντίδραση για την επιστολή του ψευδοκράτους που μετέφερε ο Τούρκος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ .Επιστολή γεμάτη ψεύδη ,με την οποία το ψευδοκράτος διαμαρτύρεται για τις γεωτρήσεις της Exxon και της Qatar Energy στο τεμάχιο 5 της κυπριακής ΑΟΖ. Η ελληνική διπλωματία μιλά ακατάπαυστα για την Ουκρανία αλλά δεν βγάζει λέξη για τη Κύπρο. Δικαιολογεί τη φλυαρία της για την πρώτη ,λέγοντας ότι το κάναι ...για την Κύπρο, την οποία δεν την ακούμε πουθενά!Σύμφωνα με το ΑΠΕ «ο Έλληνας Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ τόνισε την ανάγκη τήρησης του διεθνούς δικαίου, τον τερματισμό των εχθροπραξιών και μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την επίτευξη της ειρήνης.

Ο κ. Σέκερης στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι Ελλάδα αναγνωρίζει τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες η Ουκρανία συνεχίζει να υπερασπίζεται την κυριαρχία της ενάντια στους μεγάλους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Ρωσίας, οι οποίοι συνεχίζονται για τρίτη χρονιά και δίνοντας έμφαση σε πρόσφατες επιθέσεις, όπως ο βομβαρδισμός στη Ζαπορίζια, που είχε ως αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων αμάχων τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Ελλάδα καταδίκασε απερίφραστα τις επιθέσεις κατά αμάχων και πολιτικών υποδομών, ζητώντας αυστηρή τήρηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

"Η παρουσία στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας στο θέατρο του πολέμου, θέτει σε κίνδυνο τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια σε διευρυμένη περιφερειακή κλίμακα με δυνητικά εκτεταμένες συνέπειες για την παγκόσμια πυρηνική ασφάλεια" ανέφερε ο κ. Σέκερης.

Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ

Η ελληνική αντιπροσωπεία τόνισε τις παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου, ειδικά στον τομέα της επισιτιστικής ασφάλειας. Η αποχώρηση της Ρωσίας από την Πρωτοβουλία Σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας και οι επακόλουθες επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια και πλοία τρίτων χωρών έχουν επιδεινώσει την έλλειψη τροφίμων, ιδιαίτερα στην Αφρική, ανέφερε ο κ. Σέκερης.

Επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευση της στο διεθνές δίκαιο και τον διάλογο, η Ελλάδα ζήτησε την άμεση, πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ουκρανίας.

"Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας καθοριζόταν πάντα από τη δέσμευση και την προσήλωση μας στο Διεθνές Δίκαιο, και η πεποίθηση ότι όλες οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσω του διαλόγου έχει ενσωματωθεί στην κουλτούρα μας. Επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευση μας για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη, η οποία απαιτεί, μεταξύ άλλων, την άμεση, πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης" ανέφερε ο κ. Σέκερης.

The post Συμβούλιο Ασφαλείας και Ελλάδα: Να αρχίσουμε να μιλάμε και για τα «δικά» μας και όχι μόνο για την Ουκρανία; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα