Πέθανε ο διευθυντής του κυριότερου νοσοκομείου της Γουχάν, από τον κορονοϊό. Νέες δοκιμές με πλάσμα από το αίμα ασθενών που έχουν αναρρώσει δοκιμάζουν οι επιστήμονες

Ο διευθυντής του κυριότερου νοσοκομείου της μεγαλούπολης Γουχάν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας και επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, υπέκυψε την Τρίτη, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Ο Λιου Τζιμίνγκ, ο διευθυντής του νοσοκομείου Γουτσάνγκ της Γουχάν, ο οποίος είχε μολυνθεί από τον ιό, υπέκυψε στις 10:30, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πρόκειται για τον δεύτερο εξέχοντα Κινέζο γιατρό που πεθαίνει από τον covid-19. Νωρίτερα τον Φεβρουάριο πέθανε ο Λι Ουενλιάνγκ, ο γιατρός που πρώτος είχε

ενημερώσει τις αρχές για τον νέο ιό, αρχικά χωρίς αποτέλεσμα. Όπως και με τον θάνατο του Λι, χθες Δευτέρα το βράδυ υπήρξε σύγχυση στους κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Λιου.

Αρχικά η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Χουμπέι ανήρτησε στο Διαδίκτυο ότι ο Λιου πέθανε. Λίγο αργότερα όμως, σε νέα ανάρτηση, έγραψε ότι είναι ακόμη ζωντανός. «Σύμφωνα με συγγενείς του Λιου, οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν τα πάντα για να τον σώσουν», τόνιζε η επιτροπή στη δεύτερη ανάρτηση, προσθέτοντας ότι η προηγούμενη λανθασμένη πληροφορία προήλθε από έναν καλό φίλο του Λιου που δεν γνώριζε τις τελευταίες εξελίξεις.

Η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας δεν έχει κάνει καμία άλλη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση σήμερα το πρωί από την κρατική τηλεόραση για τον θάνατο του γιατρού. Ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε την Παρασκευή ότι 1.716 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό και έξι από αυτούς έχουν πεθάνει.

Μεταγγίσεις πλάσματος από ασθενείς που ανάρρωσαν

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ζήτησαν από όσους είχαν προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και έχουν αναρρώσει, να δώσουν αίμα για να αφαιρεθεί το πλάσμα που θα βοηθήσει στην θεραπευτική αγωγή των ασθενών που βρίσκονται ακόμη σε σοβαρή κατάσταση.

Τα φαρμακευτικά εργαστήρια της Κίνας έχουν αποδυθεί σε μία “κούρσα” για την παρασκευή θεραπευτικού σκευάσματος και εμβολίου για την νέα ασθένεια που έχει προσβάλει περισσότερα από 70.500 άτομα και έχει σκοτώσει τουλάχιστον 1.770 στην Κίνα. Το πλάσμα των πρώην ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον ιό Covid-19 περιέχει αντισώματα που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την μείωση του ιικού φορτίου στους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας.

«Θα ήθελα να ζητήσω από εκείνους που θεραπεύθηκαν να δώσουν το πλάσμα τους. Κάνοντας αυτό, θα ξαναδώσουν ελπίδα στους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο Γκουό Γιανχόνγκ.

Ένδεκα ασθενείς που νοσηλεύονται στην πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, «έλαβαν μεταγγίσεις πλάσματος την περασμένη βδομάδα… ο ένας έχει ήδη επιστρέψει στο σπίτι του, ένας άλλος μπόρεσε να σηκωθεί και να περπατήσει και οι υπόλοιποι βρίσκονται στον δρόμο της ανάρρωσης», είπε ο Kινέζος αξιωματούχος.

Η έκκληση ακολουθεί την ανακοίνωση από κρατικό εργαστήριο της Κίνας θετικών αποτελεσμάτων κλινικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Ουχάν.

Το China National Biotec Group έγραψε στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης WeChat ότι στους ασθενείς στους οποίους μεταγγίσθηκε πλάσμα, εμφανίσθηκε βελτίωση της κατάστασής τους σε διάστημα 24 ωρών. «Κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι οι μεταγγίσεις πλάσματος (ασθενών που έχουν αναρρώσει) είναι ακίνδυνες και αποτελεσματικές», ανέφερε το εργαστήριο.

Τεστ θα γίνουν στους δότες ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, διευκρίνισε ο Γουάνγκ Γκουιτσιάνγκ, γενικός διευθυντής του First Hospital του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. «Μόνο το πλάσμα θα αφαιρεθεί. τα υπόλοιπα συστατικά του αίματος, ανάμεσά τους τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια, θα επιστραφούν στους δότες», διευκρίνισε.

The post Πέθανε ο διευθυντής του κυριότερου νοσοκομείου της Γουχάν, από τον κορονοϊό. Νέες δοκιμές με πλάσμα από το αίμα ασθενών που έχουν αναρρώσει δοκιμάζουν οι επιστήμονες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα