WOOD & Company: Τιμή στόχος 18€ για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

+52% αύξηση σε σχέση με τη τρέχουσα τιμή της μετοχής

Παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, η WOOD & Company, συνεχίζει να πιστεύει ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική επιλογή χάρη στη συνέπεια εκτέλεσης του επενδυτικού της προγράμματος και τη λειτουργική κερδοφορία της.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο οίκος σε report του:

Διατηρούμε τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και αυξάνουμε την τιμή στόχο από τα 17,6 ευρώ /μετοχή σε 18 ευρώ/μετοχή, υποδηλώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής, παρόλο που η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο μας. Πιστεύουμε ότι η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία.Υπολογίζουμε επιπλέον 1.57GW εγκατεστημένη ισχύος στην Ελλάδα (με στόχο τα 3GW), κατά την περίοδο 2021-2025, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης.

Ακολουθούν, επίσης, τα βασικά σημεία από πρόσφατο report της Euroxx Securities:

Να σημειωθεί ότι και η Euroxx Securities, από την πλευρά της, αυξάνει την τιμή – στόχο στα 16,50 € (προηγούμενη τιμή 15,80€, +40% αύξηση από τα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής).

Όπως αναφέρει, παραμένει ο καλύτερος εκπρόσωπος στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ και είναι στην καλύτερη θέση για να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο από τις απαραίτητες προσθήκες χωρητικότητας που επιβάλλονται από τους στόχους της ΕΕ.

Επίσης βλέπει δυναμική κερδοφορία που οδηγείται από την ανάπτυξη στην Ελλάδα, 6,8% ετήσια αύξηση EBITDA 2020-2024, ενώ προβλέπει γενναία χρηματική διανομή προς τους Μετόχους της τάξης του 3,1%-4,1% για το 2020-2024, πολύ υψηλότερα από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές.

Η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαπραγματεύεται με discount 23% σε όρους EV/EBITDA, σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της.

Στόχος εγκατεστημένης ισχύος τα 3 GW, μέχρι το τέλος του 2025.

Διαβάστε επίσης

Τέρνα Ενεργειακή: Επενδύσεις και πάνω από 2.000 νέες θέσεις εργασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα