Αγωγή Λογοθέτη για 400 εκατ. ευρώ: Ο «ταβερνιάρης» με το family office, η αλογόμυγα και οι δωροδοκίες σε τραπεζίτες

00:02 2/7/2020 - Πηγή: Mononews

Για να αποκτήσει ένα φυσικό πρόσωπο family office και να διαχειρίζεται τα λεφτά του σημαίνει απλά ότι έχει πολλά λεφτά. Δεν μιλάμε για κάποια εκατομμύρια. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια.

Ένα από τα πρόσωπά που εμπλέκονται στην μεγάλη υπόθεση της αγωγής του Γιώργου Λογοθέτη, είναι και ο Δημοσθένης Σ. Ο Δήμος όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του είναι μέτοχος σε διαφορά γνωστά εστιατόρια της Αθήνας

και της Μυκόνου.

Μετά τις …δουλειές με τους ανθρώπους του Λογοθέτη «ο ταβερνιάρης» όπως του αρέσει να τον αποκαλούν οι δικοί του άνθρωποι,  έχει αποκτήσει Family Office δηλαδή δικό του γραφείο με διαχειριστές περιουσίας που επενδύει τα εκατομμύρια που τον κατηγορεί ο Λογοθέτης ότι του άρπαξε.

Προ 10ετιας όπως λένε παλαιοί χρηματιστές ειχε ασχοληθεί με την εταιρεία Βωβός όταν η μετοχή διαπραγματεύονταν στα 25 ευρώ. Ως συνεργάτης του Άρη Βωβού λέγεται ότι ειχε βγάλει πολλά λεφτα από τις αγοραπωλησίες μετοχών.

Ο Δημοσθένης είναι και πολύ καλός φίλος με δημοσιογράφο-εκδότη οποίος στήριξε και στηρίζει φανατικά τον ΣΥΡΙΖΑ και το Αλέξη Τσίπρα.  Μάλιστα οι δυο τους έχουν θεαθεί πολλές φορές στο παρελθόν να τρώνε μαζί.

Η αλογόμυγα

Στην αγωγή περιγράφεται ακόμα μια περίεργη ιστορία που αφορά τον Λογοθέτη.

Για την ακρίβεια επισημαίνεται ότι:

Ένα κρίσιμο γεγονός σε αυτή την υπόθεση συνέβη στις 24 Ιουνίου 2017, το οποίο ήταν η εισβολή μιας αλογόμυγας στο αυτί του Γιώργου Λογοθέτη, ενώ έπινε καφέ με τη σύζυγό του, Νίτζια στο Λονγκ Άιλαντ.

Αντί να πετάξει μακριά, η αλογόμυγα εισχώρησε στο αυτί του και εισήλθε στο ακουστικό κανάλι. Στη συνέχεια, η αλογόμυγα πανικοβλήθηκε, τον τσίμπησε και τον δάγκωσε πολλές φορές και έμεινε μέσα στο κεφάλι του για 30 λεπτά, ενώ βούιζε, μέσα στο αυτί του.

Ο Γιώργος Λογοθέτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο όπου χρειάστηκαν 20 λεπτά για να εξαχθεί το έντομο από το αυτί του.

Η σύζυγός του Νίτζια ανέφερε ότι μετά από αυτό το γεγονός «τα φώτα έσβησαν» και ο σύζυγός της άλλαξε σημαντικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες εντατικών ιατρικών προσπαθειών και θεραπείες  για να επιτευχθεί πλήρης ανάρρωση. Επισυνάπτω αντίγραφο του ιατρικού πιστοποιητικού για αυτό το περιστατικό και τις συνέπειές του ως Τεκμήριο 330.

Ο Γιώργος Λογοθέτης είχε υποφέρει ως παιδί από μηνιγγίτιδα και από πολλές άλλες ασθένειες μεγαλώνοντας, αν και το περιστατικό με την αλογόμυγα ήταν πραγματικά ένα πολύ ιδιαίτερο γεγονός.

Μου περιέγραψε με μεγάλη λεπτομέρεια το περιστατικό με την αλογόμυγα, το αίσθημα της εισβολής από ένα έντομο, το πώς αυτό σε οδηγεί στο να τρελαίνεσαι,  και πως δημιουργεί ασύλληπτο πανικό σε επίπεδο το οποίο δεν δύναται να περιγραφεί.

Εκείνη την περίοδο εργαζόμουν ακόμη στο γραφείο της Νέα Υόρκης και κάθε φορά που πήγαινα στο γραφείο του ήμουν αυτόπτης μάρτυρας των συγκλονιστικών συνεπειών που είχε αυτό το περιστατικό στην υγεία και τη δυνατότητά του να λειτουργεί φυσιολογικά.

Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο συνειδητοποιήσαμε ότι το περιστατικό με την αλογόμυγα είχε ως αποτέλεσμα ο Γιώργος Λογοθέτης να εμφανίζει σημάδια διαταραχής μετατραυματικού στρες.

Επίσης, υπέφερε από ναυτία, έλλειψη ικανότητας συγκέντρωσης αδυναμία ύπνου για περισσότερο από λίγες ώρες και ζαλάδες για μια περίοδο που κράτησε περίπου 12-15 μήνες μετά το περιστατικό.

Για πολλούς κρίσιμους μήνες του ήταν εντελώς αδύνατο να συγκεντρωθεί σε οτιδήποτε.

Αυτό συνέβη σε έναν άνθρωπο που πιθανότητα έχει την καλύτερη μνήμη και ικανότητα συγκέντρωσης που έχω συναντήσει.

Κατόπιν του περιστατικού δεν μπορούσε να συναντηθεί με μεγάλο αριθμό ατόμων, καθότι η όποια μετακίνηση του κεφαλιού του προς τα αριστερά και προς τα δεξιά του προκαλούσε δυσφορία και πόνο.

Ο Γιώργος Λογοθέτης συνέχισε μεν να πηγαίνει στο γραφείο του, αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι λειτουργούσε με σοβαρή δυσκολία και δυσφορία και με δραματικά μειωμένη ικανότητα αντίδρασης και λειτουργίας.

Και ενώ υπέφερε από αυτή την πάθηση, πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις που περιγράφω ευθύς αμέσως.

Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι αν δεν είχε συμβεί αυτό το περιστατικό πριν από τις συναντήσεις ο Γιώργος Λογοθέτης θα είχε αντιδράσει με εντελώς διαφορετικό τρόπο, πολύ πιο αποφασιστικά, και θα είχε ανακαλύψει αυτή την απάτη πολύ νωρίτερα.

Το αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν να οδηγηθεί ένα άνθρωπος που λειτουργούσε με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα στο να λειτουργεί στα 10 χιλιόμετρα την ώρα, τη στιγμή που το χάος που επικρατούσε στην Ελλάδα ανέβηκε από τα 10 χιλιόμετρα την ώρα στα 1000 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι συζητήσεις του Λογοθέτη με στέλεχος του: Όταν δίνεις  σε τραπεζίτες μετρητά,  δεν είναι μίζα

Στην αγωγή του ο Λογοθέτης περιγράφει και μια συνομιλία που είχε με τον στελέχος του, που τώρα κατηγορεί ότι τον εξαπάτησε:

Στην αγωγή επισημαίνεται:

Μία από τις πιο περίεργες στιγμές της συζήτησης ήταν όταν ο Γιώργος Λογοθέτης είπε στον Μπίτζιο, «Φέλιξ, έχεις διαπράξει τεράστια απάτη και έχεις δωροδοκήσει τραπεζίτες».

Ο Μπίτζιος απάντησε «Δεν έχω δωροδοκήσει κανένα». Στη συνέχεια ο Λογοθέτης, είπε στον Μπίτζιο «σήμερα το πρωί είπες ότι έδωσες μετρητά σε τραπεζίτες».

Η συγκλονιστική απάντηση του Μπίτζιου «ναι, αλλά αφού ήταν σε μετρητά, ουσιαστικά δεν δωροδόκησα κανέναν».

Πραγματικά δίνεται η εντύπωση ότι για τον Μπίτζιο η διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους είναι αν μπορούν να τον πιάσουν ή όχι.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για την αγωγή του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη 

Keywords
Αναζητήσεις
λογοθέτης ταβερνιαρης
Τυχαία Θέματα