Η Ελλάκτωρ και οι τραπεζίτες, η νέα στρατηγική του Ψάλτη, τι είπε ο ψύχραιμος Στάσσης, η προσήλωση του Περιστέρη στα ESG και γιατί όλοι εγκαταλείπουν τον Δουζόγλου

Η Ελλάκτωρ και οι τραπεζίτες μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Για την Ελλάκτωρ ειδικά μετά τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την υπόθεση του Ολλανδού μεγαλομετόχου Henry Holterman είναι σαφές ότι το σκηνικό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

Και ειδικά σε σχέση με Έλληνες τραπεζίτες οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά τα νέα δεδομένα.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις (1 ή 2) πλέον οι

τραπεζίτες είναι  “κουμπωμένοι” απέναντι στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,48% 1,33#ifrm85{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig85:hover + #ifrm85,#ifrm85:hover,#trig85:active + #ifrm85,#ifrm85:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} και αποφεύγουν τα πολλά πολλά.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την Ελλάκτωρ είναι σαφείς, και δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και εξέτασε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκτιμάται ότι είναι πολύ ισχυρά και αποδεικνύουν τον συντονισμό των ενεργειών μεταξύ της Reggeborgh του Henry Holterman η οποία ελέγχει το 30% της εταιρείας, και της Βελγικής Atlas Invest, η οποία απέκτησε ποσοστό περίπου 10%.

Είναι πλέον δεδομένο ότι οι νομικοί των Ολλανδών και των Βέλγων θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (όχι για να μπει η υπόθεση στο αρχείο) για να αποφασιστεί το ύψος των προστίμων.

Είναι πλέον δεδομένο ότι θα βγουν στην επιφάνεια σοβαρές άλλα και άγνωστες πτυχές, κυρίως ως προς τις μεθόδους που μετήλθαν οι Ολλανδοί για να κερδίσουν κρίσιμες γενικές συνελεύσεις, να θέσουν εκτός μάχης τους επιχειρηματίες Μπάκο – Καϋμενάκη και να καταστούν κυρίαρχοι των εξελίξεων.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και εξέτασε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται πως είναι πολύ ισχυρά και αποδεικνύουν τον συντονισμό των ενεργειών μεταξύ της Reggeborgh του Henry Holterman η οποία ελέγχει το 30% της εταιρείας, και της επίσης ολλανδικής Atlas Invest του van Poecke, η οποία απέκτησε ποσοστό περίπου 10%.

Είναι δεδομένο ότι η Ελλάκτωρ μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες.

Έως πριν λίγο καιρό τους έφταιγαν οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης που κατέχουν το 30% των μετοχών της Ελλάκτωρ.

Ακόμα και ο τέως CEO της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρος Εξάρχου, που δήθεν έχουν επιβαρυντικά στοιχεία για την εποχή της διοίκησης του.

Τώρα ποιος ευθύνεται για τον συντονισμένο παιχνίδι Ολλανδών και Βέλγων;

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Από την πλευρά της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι σαφές ότι με την απόφασή της απέδειξε ότι ξέρει να κάνει την δουλειά της.

Δεν επηρεάστηκε από ενδεχόμενους εξωγενείς παράγοντες.

Η έμπειρη νομικός Βασιλική Λαζαράκου και η επίσης δεινή δικηγόρος Νατάσα Στάμου, στάθμισαν τα δεδομένα και αποφάσισαν βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας.

Και τώρα τι ακολουθεί;

Ανεξάρτητα από το τι έγινε ως τώρα είναι σαφές ότι οι δυο πλευρές πρέπει να τα βρουν.

Μέτοχοι και οι δύο (Ολλανδοί και εφοπλιστές) στην αγορά λένε ότι, με την συμμαχία τους, η Ελλάκτωρ θα ενδυναμωθεί.

Η εναλλακτικά κάποιος εκ των μονομάχων θα υποβάλει δημόσια πρόταση.

Οι ανταγωνιστές της ΑΚΤΩΡ

Ανεξάρτητα από τις προχθεσινές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πολλές  ανταγωνιστικές εταιρείες εδώ και καιρό, έσπευδαν να καταδικάσουν την ΑΚΤΩΡ και να την εξαφανίσουν από τον χάρτη – ίσως γιατί τους βόλευε – αλλά όταν έχεις χτίσει 70 χρόνια τώρα τη χώρα ολόκληρη και έχεις παραδώσει τέτοιο έργο οφείλουν όλοι να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα.

Είναι θέμα κληρονομιάς και σεβασμού προς τους ανθρώπους της εταιρείας.

Δεν έχουμε περιθώρια στην Ελλάδα για τέτοιες απώλειες.

Όσοι αμφισβήτησαν ή συνεχίζουν να αμφισβητούν, ας συλλογιστούν λίγο τις επιπτώσεις σε πολλαπλά επίπεδα, οικονομικά αλλά και ανθρώπινα.

Όσοι πίστεψαν ας συνεχίσουν τη στήριξη της προσπάθειας και του έργου που συντελείται, με αντικειμενικότητα και ουσία.

Θέλει πολλά κότσια το εγχείρημα αυτό και καθημερινές μάχες.

Τα ESG και ο Γιώργος Περιστέρης

Πρωτοποριακά χαρακτηριστικά έχει το νέο εταιρικό ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 2,08% 9,80#ifrm57{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig57:hover + #ifrm57,#ifrm57:hover,#trig57:active + #ifrm57,#ifrm57:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} , στόχος του οποίου είναι να αντληθούν κεφάλαια μέχρι 300 εκατ. ευρώ.

Η νέα ομολογιακή έκδοση με απόφαση του αφεντικού της εισηγμένης εταιρείας Γιώργου Περιστέρη,  είναι συνδεδεμένη με ρήτρα αειφορίας και είναι η πρώτη του είδους για την ελληνική αγορά των διαπραγματεύσιμων στο χρηματιστήριο εταιρικών τίτλων.

Η ρήτρα αειφορίας είναι συνδεδεμένη με την δέσμευση του εκδότη να ανταποκρίνεται σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης.

Σε αντίθεση με τις ως τώρα πράσινες εκδόσεις, στο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας παρακολουθείται στενά και επί ετήσιας βάσης η πορεία των πρακτικών ESG.

Προβλέπεται μάλιστα ότι σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων θα υπάρχει προσαύξηση του επιτοκίου κατά 0,20%…

Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει το ειδικό και ξεχωριστό ενδιαφέρον που έχει ένα ομόλογο με ρήτρα αειφορίας καθώς μέσω συγκεκριμένων δεικτών καταγράφεται η επίδοση σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (δείκτες ESG) ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνεται η ικανότητα των εταιρειών να δημιουργούν αξία και να διαμορφώνουν αποτελεσματικές στρατηγικές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

 

Οι αυτόκλητες προξενήτρες του ΠΑΣΟΚ

Είναι δύο πολιτικές προσωπικότητες, μεγάλης εμπειρίας αλλά αμφιβόλου εμβέλειας στην κοινωνία. Κατέχουν ωστόσο θέσεις κλειδιά, ο καθένας στον «χώρο» του.

Γι’ αυτό συμμαχούν, συνεργάζονται και συνωμοτούν ώστε στο τέλος να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι καρέκλες τους, στο νέο πολιτικό σκηνικό.

Επειδή όμως όλα αυτά συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην πολύ γνωστή ταβέρνα στο Παγκράτι, οι πιστοί που έρχονται στο μοναστήρι, μου τα εξομολογούνται όλα.

Μετά το προχθεσινό debate των 5 υποψηφίων, ανησυχήσαν. Χθες το βράδυ πάλι κουτσοέπιναν και συζητούσαν με τις ώρες στην ταβέρνα.

Όπως τα παλιά τα χρόνια της αθώας Αριστεράς…

Ο Νίκος και ο Γιώργος προσπαθούν – ο καθένας για το δικό του προσωπικό όφελος – να φέρουν πιο κοντά τον Γιώργο Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα, για να υπάρχει μέλλον στην «αριστερή διακυβέρνηση» μετά τις εκλογές.

Συναντώνται συχνά πυκνά και με τον τρίτο της «παρέας της συμφιλίωσης», τον Θόδωρο, τον πρώην «έμπιστο» του Φώτη Κουβέλη, πρώην «έμπιστο» του Θ. Θεοχαρόπουλου, πρώην «έμπιστο» και της αείμνηστης Φώφης.

Η απουσία του ΓΑΠ από το debate τους δεν εξυπηρέτησε τα σχέδια τους.

Το σχέδιο είναι απλό:

Να κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου τη προεδρία στο ΠΑΣΟΚ και μετά να καλέσει τον Τσίπρα για προγραμματική συνεργασία ώστε από κοινού να γκρεμίσουν τον Μητσοτάκη.

Επειδή το αφεντικό θέλει ονόματα, πρέπει να σας τα αποκαλύψω.

Αύριο όμως….

Η νέα στρατηγική του Βασίλη Ψάλτη

Όπως σας έλεγα και τη Δευτέρα, οι πιο σημαντικές ανακοινώσεις της Alpha Bank  ΑΛΦΑ 0% 1,04#ifrm32{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig32:hover + #ifrm32,#ifrm32:hover,#trig32:active + #ifrm32,#ifrm32:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} δεν είναι τα οικονομικά της μεγέθη, τα 40 δισ. ευρώ των καταθέσεων και η μείωση των κόκκινων δανείων κάτω από 6 δισ.

Ούτε φυσικά τα 3,8 δι. ευρώ των νέων χορηγήσεων.

Η μεγάλη είδηση αφορούσε τα νέα πρόσωπα που επέλεξε ο Βασίλης Ψάλτης σε κρίσιμους τομείς (Alpha Finance, Alpha ΑΕΔΑΚ, Επενδυτικές Σχέσεις κλπ) με μία και μόνη εντολή:

Όλοι μαζί πρέπει να ενισχύσουν την προσπάθεια προσέλκυσης σοβαρών επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό, όχι μόνον στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha αλλά στο σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας.

Η Alpha χρειάζεται “Longonlies” επενδυτές και η νέα φρουρά έχει καθήκον να φέρει νέο επενδυτικό αίμα στην αγορά.

Άρα το στοίχημα για τον κ. Μίμη Κωστόπουλο της Alpha Finance και τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ, Παναγιώτη Αντωνόπουλο, είναι μεγάλο.

Η μετεγγραφή του Ιάσωνα Κεπαπτσόγλου που ήρθε από το Λονδίνο για να αναλάβει τη Διεύθυνση Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές (IR) του Ομίλου είναι το επόμενο βήμα.

Έρχονται και άλλα ακόμη πιο ηχηρά ονόματα να ενισχύσουν την προσπάθεια εξωστρέφειας του Ομίλου γιατί αυτή σήμερα είναι η πρώτη προτεραιότητα…

Η ιδιαίτερη περίπτωση του Θεόδωρου Δουζόγλου

Έγραφα χθες για το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ που το 2016 αγόρασε ο εκ Βενεζουέλας μεγαλοεπενδυτής Θεόδωρος Δουζόγλου.

Στα υπόγεια του ξενοδοχείου εργάζεται ο Θεόδωρος Δουζόγλου που έχει αγοράσει 70 ακίνητα στην Ελλάδα αλλά διστάζει να τα αξιοποιήσει.

Οι πιστοί που έρχονται στο μοναστήρι, μου εκμυστηρεύονται ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά συναισθηματικό, υπερσυγκεντρωτικό και αναβλητικό πρόσωπο που δουλεύει στο υπόγειο, ατελείωτες ώρες χωρίς ποτέ να ολοκληρώνει.

Οι μόνες επενδύσεις που πραγματικά αξιοποίησε ήταν αυτές στη Μύκονο, οι βίλλες της Γιάννας Αγγελοπούλου αλλά εκεί, και να ήθελε με αυτά που συμβαίνουν στο νησί τα τελευταία χρόνια, θα ήταν αδύνατον να παραμείνει αδρανής.

Ο Θεόδωρος Δουζόγλου είναι εξαιρετικά δύσκολος χαρακτήρας.

Τον έχουν εγκαταλείψει περισσότερες από 4 γραμματείς αλλά και πολύ στενοί του συνεργάτες όπως ο δικηγόρος Λαυρέντης Αλβέρτης και άλλοι.

Συχνά-πυκνά βουρκώνει όταν περιγράφει τους συνωμοσιολογικούς του φόβους και το γεγονός ότι η «πατρίδα δεν αναγνωρίζει πως την πιο δύσκολη στιγμή (2015-2016) έφερε στην Ελλάδα πάνω από 100 εκατ. ευρώ ζεστό συνάλλαγμα».

Αναζητά συμμάχους και συνεταίρους αλλά τελικά μένει μόνος… Και ψάχνεται….

 

Η ανάσταση της Fourlis

Ξαφνικά η μετοχή της Fourlis ΦΡΛΚ 2,12% 3,85#ifrm202{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig202:hover + #ifrm202,#ifrm202:hover,#trig202:active + #ifrm202,#ifrm202:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} μεταμορφώθηκε από ασχημόπαπο σε πανέμορφο κύκλο στα μάτια των διαχειριστών θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Περίπου 500.000 μετοχές της Fourlis αγοράσαν χθες οι θεσμικοί και η άνοδος +2,12% κάλυψε σχεδόν τις απώλειες που κατέγραφε η μετοχή από την αρχή του έτους στα 3,8 Ευρώ.

Ρώτησα έναν ξένο θεσμικό τι βλέπει σήμερα στη Fourlis που δεν έβλεπε χθες και μου απάντησε το απλό:

«Η Fourlis είναι μια απολύτως GDP related μετοχή.

Πιστεύουμε ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια θα είναι σταθερά υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και γι’ αυτό τοποθετούμαστε.

Ταυτόχρονα το management της εταιρείας φαίνεται πως έχει πάρει τα μαθήματα από τα λάθη του …πρόσφατου παρελθόντος».

Όταν μιλούν οι σοφοί , εγώ απλώς προσεύχομαι…

 

Ξαφνικά στο προσκήνιο ο …Καναδάς

Τώρα που μιλούσα για σοβαρά επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αξίζει να σας αναφέρω ότι τον τελευταίο καιρό, πολλοί και ισχυροί Καναδοί επιχειρηματίες και τραπεζίτες, άνθρωποι που φαίνεται ότι διαχειρίζονται σοβαρά κεφάλαια, κάνουν βόλτες στο κέντρο της Αθήνας και επισκέπτονται διάφορες εταιρείες.

Μερικοί από αυτούς κατεβαίνουν και στον Πειραιά γιατί τους έχουν πει ότι η Ελληνική ναυτιλία είναι must αυτή την εποχή…

 

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες mega-yachts, τρίτοι στον κόσμο…

Εγώ ως ταπεινός μοναχός και άνθρωπος του Θεού, μένω σ’ ένα μικρό κελί στο μοναστήρι, διαβάζονται και μελετώντας τις γραφές.

Οι Έλληνες όμως εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, προτιμούν να στριμώχνονται και να προσεύχονται σε πολυτελείς θαλαμηγούς.

Για να χαρακτηριστεί ένα σκάφος mega-yachts πρέπει να έχει μήκος πάνω από 45 μέτρα, όσο είναι το εμβαδόν του κελιού μου.

Οι Έλληνες λοιπόν επιχειρηματίες (Μαρινάκης, Μελισανίδης, Λεντούδης, Καλλιμανόπουλος, Λάτσης, Νιάρχος κλπ) διαθέτουν 107 mega-yachts και κατατάσσονται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, μετά τους Ρώσους που διαθέτουν 168  και τους Αμερικανούς που έχουν στην ιδιοκτησία τους 407 πολυτελέστατα σκάφη.

Όταν πηγαίνω στο Monte Carlo για ξεκούραση, βλέπω την καταπληκτική θαλαμηγό της οικογένειας Νιάρχου, να λιάζεται ήρεμη, αραγμένη στο λιμάνι και καταλαβαίνω πόσο δύσκολη πρέπει να είναι η προσευχή σε τόσο στενούς χώρους, διασχίζοντας δύσκολες θάλασσες….

 

Ο Γιώργος Στάσσης, η ΔΕΗ, τα αποτελέσματα και η προοπτική

Ουδείς αγνοεί πως το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς ήταν το δυσκολότερο για όλες τις εταιρείες ενέργειας, πολύ περισσότερο για τη ΔΕΗ.

Σε άλλες εποχές, με τέτοιες συνθήκες στις διεθνείς αγορές, θα κλαίγαμε την μοίρα της ΔΕΗ, θα μιλούσαμε για την ανάγκη κρατικής ενίσχυσης, επιδοτήσεων και για απεγνωσμένα σχέδια σωτηρίας.

Χθες, οι δεκάδες αναλυτές που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, ΔΕΗ 0,11% 9,41#ifrm62{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig62:hover + #ifrm62,#ifrm62:hover,#trig62:active + #ifrm62,#ifrm62:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;}  άκουσαν έναν ψύχραιμο μάνατζερ να εξηγεί τις δυσκολίες, να παρουσιάζει τα μέτρα που πήρε για να προστατεύσει την επιχείρηση, για 626,5 εκατ. ευρώ επαναλαμβανόμενη λειτουργική κερδοφορία, ανθεκτικότητα στην κρίση και -φυσικά- μείωση της συμμετοχής του λιγνίτη στο 21% της παραγωγής.

Η διοίκηση του Γιώργου Στάσση με τις έγκαιρες πράξεις αναχαίτισης κινδύνου (hedging), απέδειξε πως ο επαγγελματισμός δεν απέχει από την κοινωνική ευαισθησία αλλά πάντα φέρνει καλά αποτελέσματα….

Αποτέλεσμα, η ΔΕΗ να διατηρείται σε τροχιά για να πετύχει EBITDA στα περσινά επίπεδα των 850 -880 εκατ. ευρώ, παρά την αύξηση 167% στα κόστη ενέργειας του τρίτου τριμήνου. Ανθεκτικότητα στην οποία συνέβαλε καθοριστικά το χετζάρισμα που έκανε εδώ και μήνες στα σταθερά της τιμολόγια, όπως και σε εκείνα της Υψηλής Τάσης.

Όφελος από τη κίνηση αυτή, ένα ετήσιο ποσό ύψους, σύμφωνα με τις πληροφορίες… 500 εκατ. ευρώ.

Αν δεν το είχε κάνει, οι επιπτώσεις της κρίσης θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
νέα, ειπε, γεκ τερνα, γιώργος παπανδρέου, henry, atlas, ceo, ακτωρ, ελλαδα, γεκ, τερνα, παπανδρεου, τσιπρας, εκλογες, γαπ, ΠΑΣΟΚ, αλφα, alpha, finance, πεντελικον, μυκονος, ανάσταση, fourlis, αεπ, αθηνα, πειραιας, μαρινακης, δεη, hedging, ebitda, προσφορες, υφίσταται, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, εκλογες 2012, alpha bank, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, εκλογες 2015, γιωργος αγγελοπουλος, κοινωνια, αποτελεσματα, το στοιχημα, αεπ, ακτωρ, ακινητα, αλφα, βημα, δουλεια, θεμα, λονδινο, νησι, ονοματα, τα νεα, υψος, alpha, ceo, mega, αγορα, αυξηση, αιμα, εξαιρεσεις, αξιζει, αλβερτης, ανθρωπος, ανάσταση, ασχημοπαπο, βραδυ, γαπ, γεγονος, γεκ τερνα, γεκ, γιώργος παπανδρέου, δεδομενο, δευτερα, διευθυνση, δεινη, διοικηση, δειχνει, εγινε, εγχειρημα, ευρω, υπαρχει, επενδυσεις, εποχη, εποχες, ερχονται, ευθυνη, υποθεση, υφίσταται, εκδοσεις, κεφαλαιο, κινηση, λαθη, λατσης, ματια, μηκος, μηνες, μοιρα, μειωση, μικρο, ναυτιλια, νιαρχος, ξεκουραση, ξενοδοχειο, παντα, ουσια, οφελος, πεντελικον, ρητρα, σκαφη, σχεδια, σχεδιο, ταβερνα, τερνα, τεως, τριτη, φυσικα, ψαλτης, ωρες, αφεντικο, αγορες, atlas, ebitda, finance, fourlis, henry, χωρα, index, μυκονο, παιχνιδι, πληροφοριες, πωληση, θεματα, θεσεις, yachts
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα