Ο «άλλος» Χυτήρογλου: Στο σφυρί η μεζονέτα του Mr Inglot στο Διόνυσο

00:02 9/3/2022 - Πηγή: Mononews

Για τις 16 Μαρτίου έχει οριστεί ο πλειστηριασμός της μεζονέτας του Ιορδάνη Χυτήρογλου στο Διόνυσο, ένα ακίνητο για το οποίο το σφυρί δε χτυπά για πρώτη φορά. Στις αρχές του χρόνου, και συγκεκριμένα, στις 12 Ιανουαρίου η μεζονέτα με πισίνα στη Σταμάτα, είχε βγει ξανά στο σφυρί, με τον πλειστηριασμό να ματαιώνεται, αφού δεν εμφανίστηκαν επενδυτές.

Ο ίδιος έχει συνδέσει το όνομά του τόσο με την εμπλοκή του στα διοικητικά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

όσο και με γνωστό σήμα καλλυντικών. Η οικογένεια Χυτήρογλου είναι γνωστή για τη δραστηριότητά της στα λευκά είδη, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι από το 2012 ο όμιλος των Χυτήρογλου έφερε σε Ελλάδα και Κύπρο το brand καλλυντικών της Inglot, ως επίσημος franchisee.

Σήμερα, η Χυτήρογλου BWC, όπως λέγεται η εταιρεία, διαθέτει έξι καταστήματα στην Αθήνα – σε Αthens Metro Mall, Γλυφάδα, Χαλάνδρι, αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Τhe Mall Athens και Athens Heart – και δύο στην Κύπρο – στο My Mall της Λεμεσού και στο Kings Avenue Mall της Πάφου -, ενώ στο τιμόνι της είναι η Μαρία Χυτήρογλου του Ιορδάνη ως CEO και ο Παύλος Χυτήρογλου του Ιορδάνη ως πρόεδρος. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, αυτά του 2018, η εταιρεία τζίραρε 1,72 εκατ. ευρώ έναντι σχεδόν 2 εκατομμυρίων το 2017 και είχε παρουσιάσει ζημιές 638 χιλ. ευρώ.

Η μεζονέτα με το αναθεωρημένο τίμημα

Ερχόμενοι στο ακίνητο του ίδιου του Ιορδάνη Χυτήρογλου, ο λόγος για τον οποίο στον προηγούμενο πλειστηριασμό δεν έδωσε το παρών επενδυτής θα μπορούσε να είναι τα βάρη που φέρει η μεζονέτα του Διονύσου, αφού τα ποσά των προσημειώσεων ξεπερνούν τα 3,3 εκατ. ευρώ. Το τίμημα του παρόντα πλειστηριασμού έχει οριστεί στα 500.000 ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum, στην οποία έχει περάσει το χαρτοφυλάκιο Vega της Τράπεζας Πειραιώς.

Πρόκειται για μεζονέτα που έχει χτιστεί σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων και διαθέτει υπόγειο 67 τ.μ., ισόγειο 160 τ.μ. με σαλονοτραπεζαρία, ένα υπνοδωμάτιο, χωλ, κουζίνα και γραφείο και έναν όροφο 129 τ.μ., αποτελούμενο από τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και δύο εξώστες.

Στον ίδιο ανήκε ακόμη μία μεζονέτα στην Κηφισιά, η οποία είχε βγει επίσης στο σφυρί με επισπεύδουσα την Intrum. Σε εκείνη την περίπτωση το ακίνητο άλλαξε χέρια έναντι 480.001 ευρώ, αφού πρώτα η τιμή είχε αναθεωρηθεί (από 409.000) με δικαστική απόφαση.

Το φιλέτο – σούπερ μάρκετ της Χυτήρογλου ΑΕΒΕ στη Μητροπόλεως

Για έναν μήνα αργότερα έχει οριστεί και ο πλειστηριασμός του διατηρητέου της Χυτήρογλου ΑΕΒΕ στη Μητροπόλεως, ένα ακίνητο που παρά το γεγονός ότι είναι μισθωμένο σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, δεν έχει μέχρι σήμερα προσελκύσει επενδυτές. Πρόκειται για ένα διώροφο ακίνητο επί της οδού Μητροπόλεως 72, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος, με τιμή πρώτης προσφοράς 3,72 εκατ. ευρώ.

Το κτίριο χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 και αρχικά λειτουργούσε ως κατάστημα της Χυτήρογλου ΑΕΒΕ. Το 1985 χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και παρόλο που μετρά σχεδόν ένα χρόνο ζωής, θεωρείται παλαιότητας 20 ετών χάρη στην καλή κατάσταση συντήρησης του ακινήτου. Όσον αφορά την εταιρεία που είναι οφειλέτρια, το 2020 – κατά την 45η χρήση της – είχε γράψει πωλήσεις 705.000, μειωμένες κατά 36,8%, και ζημιές 443.000 ευρώ.

Η ιστορία της Χυτήρογλου ξεκινά το 1919, οπότε δημιουργήθηκε το πρώτο κατάστημα στην οδό Καπνικαρέας από τον Παύλο Χυτήρογλου με καταγωγή από την Καισάρεια της Καππαδοκίας. Εκτός από τα καταστήματα στην Ελλάδα, η εταιρεία εξάγει σε χώρες των Βαλκανιών, στην Κύπρο και σε αραβικά κράτη.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα