ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0: “Κιτρινόμαυρος” θρίαμβος στην “Αγιά Σοφιά” (vids, pics)

Από τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα είχε να κερδίσει η ΑΕΚ εντός έδρας τον ΠΑΟΚ, με την Ένωση να κάνει επιβλητική εμφάνιση στην “Αγιά Σοφιά” και να κερδίζει το πρώτο ντέρμπι σ’ αυτό το γήπεδο με σκορ 2-0.

Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για την Ένωση που προηγήθηκε στο 36′ με τον Λιβάι Γκαρσία που έφτασε

τα 6 γκολ και στο 61′ ο Γκατσίνοβιτς μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ελίασον “έγραψε” το 2-0.

Η ΑΕΚ έκανε εξαιρετική εμφάνιση και με “όπλο” την πίεση ψηλά έφερε το ματς στα μέτρα της για να πάρει την έκτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και να διατηρήσει τη διαφορά των 6 βαθμών από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, την ώρα που αύξησε στους 8 βαθμούς τη διαφορά από τους “ασπρόμαυρους“.

Από τις 5 Νοεμβρίου του 2017 είχε να κερδίσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος και το έκανε μετά από επτά παιχνίδια όπου είχε πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες, ενώ γενικά είχε 13 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις να πάρει τη νίκη η Ένωση κόντρα στους “ασπρόμαυρους” (7 ήττες, 6 ισοπαλίες).

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Τα πλάνα των προπονητών

Με μία αλλαγή η ενδεκάδα του Ματίας Αλμέιδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Αργεντινός παρέταξε την ΑΕΚ με το γνώριμο πλέον 4-4-2 βάζοντας κάτω από την εστία τον Αθανασιάδη, δεξιά τον Ρότα, αριστερά τον Μοχαμαντί, με τους Βίντα, Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάνσκι στο “6” με τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς στις δύο πλευρές, τον Πινέδα στον άξονα και τους Αραούχο–Γκαρσία στην επίθεση.

Αλμέιδα και Λουτσέσκου στο πρώτο μεταξύ τους ραντεβού. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Από την άλλη με αναγκαστικές αλλαγές η σύνθεση του Ρασβάν Λουτσέσκου με τον Ρουμάνο να επιλέγει στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ τον Κοτάρσκι στο τέρμα, στα άκρα της άμυνας τους Σάστρε, Σοάρες και στόπερ τους Κουλιεράκη, Ίνγκασον, τριάδα στα χαφ τους Ντάντας, Κούρτιτς, Αουγκούστο και στην επίθεση τους Νάρεϊ, Κωνσταντέλια στις πλευρές και στην κορυφή τον Ολιβέιρα.

Με “όπλο” την πίεση ο Γκαρσία αξιοποίησε το κλέψιμο του Αραούχο

Με την ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά και να πιέζει ψηλά τον ΠΑΟΚ άρχισε το ντέρμπι στην “Αγιά Σοφιά“, όμως η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήταν για τους φιλοξενούμενους καθώς στο 4′ από σέντρα του Σοάρες, ο Κωνσταντέλιας έκανε το κοντρόλ με το στήθος με το σουτ στην κίνηση να περνάει πάνω από την εστία του Αθανασιάδη.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 7′ με το φάουλ του Γκατσίνοβιτς να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Κοτάρσκι, ενώ στο επόμενο λεπτό από τη σέντρα του Αουγκούστο, ο Ολιβέιρα μόνος του από τη μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.

Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο 20ο λεπτό με τον Αραούχο να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε και πήρε πορεία προς τα δίχτυα με τον Κοτάρσκι να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Μια από τις πολλές “μάχες” στο ντέρμπι. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ακολούθησε ένα 15λέπτο χωρίς κάτι ιδιαίτερο με την ΑΕΚ στο 36′ να πιέζει ψηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ, και τον Αραούχο να κλέβει τη μπάλα με τάκλιν από τον Ντάντας, αυτή έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι κάνοντας το 1-0.

Δύο λεπτά μετά η Ένωση είχε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Πινέδα να κλεβει τη μπάλα από τον Κούρτιτς, ο Μεξικανός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του όμως το σουτ μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε σε κόρνερ εντυπωσιακά από τον Κοτάρσκι.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμα μεγάλη φάση για την ΑΕΚ, όταν από την εξαιρετική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία στο 43′, ο Κοτάρσκι σταμάτησε την τελευταία στιγμή το σουτ του επιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Ο Γκαρσία κάπου ανάμεσα στους παίκτες της ΑΕΚ που πανηγυρίζουν το γκολ του. ΠΗΓΗ: In Time SportsΔεν απειλήθηκε και “καθάρισε” με Γκατσίνοβιτς

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ένταση, είχε τρεξίματα, αλλά όχι και αξιόλογες φάσεις στο πρώτο τέταρτο με τον Μοχαμαντί να έχει ένα σουτ στο 59′ με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει εύκολα.

Δύο λεπτά μετά όμως μετά από απίθανη ενέργεια του Ελίασον που “άδειασε” τον Κουλιεράκη και πρόσφερε έτοιμο γκολ στον Γκατσίνοβιτς που πλάσαρε ψύχραιμα από το ύψος της μικρής περιοχής για να κάνει το 2-0. Τρίτο γκολ του Σέρβου άσου με τη φανέλα της ΑΕΚ, όλα στην “Αγιά Σοφιά”.

Ο Γκατσίνοβιτς τη στιγμή που έχει πετύχει το 2-0. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στη συνέχεια να γίνει απειλητικός αλλά δεν έβρισκε τρόπο να ξεπεράσει τα εμπόδια της “κιτρινόμαυρης” άμυνας με τον Μπίσεσβαρ στο 72′ να σουτάρει, αλλά τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει εύκολα.

Στο 78ο λεπτό ο Ελίασον εκτέλεσε φάουλ, ο Ίνγκασον έδιωξε τη μπάλα με τον Γκαρσία να εκτελεί στην κίνηση και τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει σταθερά.

Τελευταία καλή στιγμή στο ματς στο 91ο λεπτό με την κεφαλιά του Κουλιεράκη να περνάει άουτ.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα (89′ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμαντί – Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (82′ Μάνταλος), Ελίασον (82′ Άμραμπατ), Πινέδα (75′ Γιόνσον) – Αραούχο (89′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες – Ντάντας (66′ Σβαμπ), Κούρτιτς (66′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο – Νάρεϊ (66′ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα, Κωνσταντέλιας (79 Κουαλιάτα).

Keywords
Τυχαία Θέματα