Μπάγερν Μονάχου: Μια κατηγορία... μόνη της (pics)

Μπάγερν Μονάχου: Μια κατηγορία... μόνη της (pics)astiliadΤρί, 02/23/2021 - 23:52

Στη Ρώμη φάνηκε από το πρώτο πεντάλεπτο ότι θα ζήσουμε τηλεοπτικά… τη χαρά του ποδοσφαίρου.

Δεν ήταν μόνο ότι η ομάδα του Φλικ και πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι είχε σκοράρει στα τελευταία 18 παιχνίδια της στη διοργάνωση, αλλά και το γεγονός ότι ο Ιντζάκι έχει δημιουργήσει τη Λάτσιο με επιθετική λογική.

Η Μπάγερν πέτυχε την 16η νίκη της στα τελευταία 17 ματς στη διοργάνωση. Μεταξύ αυτών, οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν να παρουσιάσουν 2-7 στο Λονδίνο με την Τότεναμ, 0-3

στο Λονδίνο με την Τσέλσι, 2-8 στη Βαρκελώνη επί της Μπάγερν, 4-0 στο Μόναχο απέναντι στην Ατλέτικο, 0-3 στο Λιόν, 0-1 στο Παρίσι επί της Παρί και πάει… λέγοντας.

Η Λάτσιο επέστρεψε μετά από καιρό στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Παίζει σταθερά καλό ποδόσφαιρο στην Ιταλία και διεκδικεί με αξιώσεις θέση στην πρώτη 4αδα, κατά συνέπεια στο επόμενο Champions League.

Όμως για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη, η εμπειρία του αγώνα με τη Μπάγερν κρύβει… δυσάρεστες εκπλήξεις. 
Οι Βαυαροί μπήκαν στο «Ολίμπικο» με την γνωστή - για κάποιους εκνευριστική – αυτοπεποίθηση. Με επιθετικότητα και αξίωση της απόλυτης κυριαρχίας. 

Το 0-3 στο ημίχρονο θα μπορούσε να είναι και 1-4, γιατί όσο ανοιχτά έπαιζαν οι Γερμανοί άλλο τόσο έβρισκαν εύκολα τρόπους και δημιούργησαν στιγμές οι Ιταλοί. Ο Ιντζάκι έμοιαζε αποφασισμένος να παίξει το παιχνίδι που εκείνος θέλει να βλέπει αδιαφορώντας για το όνομα, τη δυναμικότητα και την επικινδυνότητα του αντιπάλου για ενδεχόμενη… βαριά ήττα στο τέλος της βραδιάς.

Παρά το 0-3 του ημιχρόνου η Λάτσιο διατήρησε επιθετική λογική, πίεση ψηλά στο γήπεδο, παιχνίδι όπως αυτά που κάνει απέναντι στη Σαμπτόρια, την Αταλάντα, ακόμη και τη Γιουβέντους. Η Μπάγερν όμως δεν μοιάζει, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, με καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη.

Το τελικό 1-4 έμεινε εκεί γιατί οι Ιταλοί κατάλαβαν ότι δε θα τους βγει σε καλό να επιμείνουν μέχρι το τέλος σε ανοιχτό παιχνίδι και προφανώς επειδή μετά και το 0-4 στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου δεν είχαν κανένα λόγο οι Βαυαροί να πιεστούν περισσότερο εξασφαλίζοντας νωρίς την πρόκριση και μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς.

Ο τρόπος που δημιουργεί με όλους τους παίκτες της, η απλότητα και ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας, οι τοποθετήσεις των παικτών της και οι κερδισμένες δεύτερες μπάλες στο γήπεδο, σαφώς και τα τρεξίματα της (αλίμονο… γερμανική ομάδα είναι) δημιουργούν ανωτερότητα.

Η τακτική προσέγγιση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών της επιβάλλουν το δικό της ποδοσφαιρικό κομμάτι σχεδόν σε κάθε αγώνα της σεζόν. Πολύ περισσότερο σε αυτούς του Champions League που η Μπάγερν θέλει πολύ και το δείχνει ξανά.

Το σημαντικότερο όμως, πέραν όσων επιμέρους αναφέραμε είναι η αυτοπεποίθηση, η φιλοσοφία, η επιθετικότητα. Ο τρόπος που κάνει τον αντίπαλο να αμφιβάλει σε κάθε λεπτό του παιχνιδιού. Ο τρόπος που παράλληλα με την δική της εκπληκτική ψυχολογία, σμπαραλιάζει μέσα σε λίγα λεπτά εκείνη του αντιπάλου.

Η Μπάγερν έχει 9 νίκες στα τελευταία 10 εκτός έδρας παιχνίδια της διοργάνωσης σκοράροντας 40 φορές!! Κατά μέσο όρο δηλαδή 4 γκολ ανά παιχνίδι.
Η τελευταία της ήταν στη διοργάνωση μακριά από το Μόναχο είναι τον Σεπτέμβρη του 2017 από την Παρί Σεν Ζερμέν (3-0). Έκτοτε μετρά 15 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 19 εκτός έδρας αγώνες.

Ο τρόπος που παίζει η Μπάγερν τα τελευταία χρόνια την κατατάσσουν (μακράν της δεύτερης) στην κορυφή του κόσμου. Το επιβεβαίωσε και σε τίτλους πρόσφατα, το απέδειξε με τον τρόπο που έπαιζε ακόμη και σε διοργανώσεις που δεν κατέκτησε.
Εκτός αν υπάρχει κάποιος που έχει εντάσεις για το ποδόσφαιρο της Μπάγερν του Γκουαρντιόλα. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κάνει παρέα με αυτόν που σκέφτηκε τον χαρακτηρισμό «ομάδα φάντασμα» για τους Βαυαρούς της σεζόν 2019-20, να σταματήσουν να βλέπουν ποδόσφαιρο και να το γυρίσουν στη μπιρίμπα…
 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Champions League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts Bayern Munich - Ποδόσφαιρο Off Off astiliad Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FC Bayern Munich ΔΙΕΘΝΕΙΣ Η κυνική, επιθετική, μονίμως… εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια Μπάγερν Μονάχου έκανε περίπατο στη Ρώμη και έστειλε μήνυμα σε όσους σκέφτονται να πάρουν τον θρόνο της.  Article publish on Τρί, 02/23/2021 - 23:52 Article hide updated date Off Article is longform On
Keywords
Τυχαία Θέματα