Χavi knows…

Μεσολάβησαν τρεις μήνες από το ντεμπούτο του κόουτς Τσάβι σε καταλανικό ντέρμπι στον πάγκο της Μπαρσελόνα (1-0 με Μέμφις) μέχρι το 174ο στην ιστορία ματς στο Κορνεγιά Ελ Πρατ και το θεαματικό 2-2 με την Εσπανιόλ (έσωσε την παρτίδα και διεύρυνε το αήττητο σε οκτώ ματς ο Ντε Γιονγκ στο 96′).

Τρεις μήνες προοδευτικής βελτίωσης στο στιλ και τη νοοτροπία παιχνιδιού και με μόλις τέσσερις βασικούς από το ένα el derbi katalan μέχρι το άλλο! Το λες και παρέμβαση…

Ο Τσάβι ξέρει. Την ομάδα και τα αποδυτήρια. Ο Τσάβι ξέρει. Αυτό που θέλει (και κυρίως τον τρόπο για) να αλλάξει στον

τρόπο παιχνιδιού. Ο Τσάβι ξέρει ότι στο φινάλε αυτής της μεταβατικής σεζόν το έπαθλο θα είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Κι ας δυσαρεστηθεί ο κακομαθημένος Ντεμπελέ.

Και η Μπαρσελόνα είναι ισόβαθμη στην τετράδα με την Ατλέτικο. Και στους τέσσερις βαθμούς από την τρίτη θέση και την Μπέτις και μάλιστα με ματς λιγότερο. Στο κόλπο.

Ο Άλβες ξανανιώνει και κουμπώνει στην πτέρυγα με τον δαιμόνιο Τραορέ, ο γερ0-Άλμπα θα δέσει με τον Τόρες για να πάει στην κορυφή ο Ομπαμεγιάνγκ, συνεπώς αλλάζει και βάσει οικονομικών δεδομένων όλη η επιθετική τριάδα (αφήστε που σε άναρχο παιχνίδι σέντρας στο φινάλε, όπως με την Εσπανιόλ, ο… ξοφλημένος Ντε Γιόνγκ είναι ο μόνος που μπορεί να σκοράρει μεκεφαλιά). Η επιστροφή του Πέδρι είναι καταλυτική για να αποκτήσουν ποιότητα τα χαφ, μαζί με Γκάβι και Μπουσκέτς.

Στην άμυνα, η παρουσία του Άλβες στέλνει τον Αραούχο στόπερ και αυξάνει με Έρικ τις επιλογές του κόουτς στο πλάι του Πικέ. Και εμπειρία και ικανότητα, με δεδομένο ότι η Μπάρσα δεν είναι ακόμη έτοιμη και μοντάρεται, μέχρι να “δέσει” η εικόνα και να είναι έτοιμο το τελικό “προϊόν”.

Κι εκεί που η Μπαρσελόνα δεν είχει αλλαγές και έβγαζε τα ματς με Μινγκέθα και Αμπντέ, πλέον ο κόουτς Τσάβι και λύσεις έχει και το know how. Άλλωστε, Xavi knows…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χavi …,chavi …