Φωτιά στα Κρέστενα Ηλείας: Πύρινος εφιάλτης με τις φλόγες στις αυλές των σπιτιών – Έχουν εκκενωθεί 3 περιοχές

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, “εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία”.

Επίσης, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, “το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία”.

Ακόμη, όπως είπε στο

ΑΠΕΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, “το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα”.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πληροφορίες, του patrisnews.gr, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας

Σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου

Για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μακρίσια Ηλείας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Επίσης, μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων και έχει η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρέστενα, Φρίξα, Μακρίσια και Σκυλλουντία, της Ηλείας ώστε να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:30 το μεσημέρι στην περιοχή των Μακρισίων σε αγροτοδασική έκταση και πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις.

Οι άνεμοι έφεραν τη φωτιά προς τα Κρέστενα Ηλείας και από το απόγευμα όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση για να μην χαθούν περιουσίες και να μην κινδυνεύσουν ζωές.

Στο βίντεο του patrisnews.com, φαίνονται οι αλλεπάλληλες ρίψεις νερού από ελικόπτερα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα