Κόπα Αμέρικα: 2ος Όμιλος... Φαβορί η παρέα του Μέσι

Η παρουσία της Αργεντινής στον 2ο όμιλο του Κόπα Αμέρικα αυτόματα χρίζει την παρέα του Μέσι φαβορί. Η πορεία όμως τόσο της Κολομβίας όσο και της Παραγουάης στα τελευταία προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δείχνει πως μπορεί η κούρσα να μην είναι μόνο για έναν…

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η ποιότητα που διαθέτει στο ρόστερ δημιουργεί απαιτήσεις σε κάθε διοργάνωση. Η παρουσία του Λιονέλ Μέσι και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι δεν έχει πετύχει καμία διάκριση με την Εθνική ομάδα, εν αντιθέσει με τα εντυπωσιακά επιτεύγματά του
σε προσωπικό επίπεδο αλλά και με τη Μπασρσελόνα, δημιουργούν επιπλέον πίεση για διάκριση. Αυτή αυξήθηκε περισσότερο μετά την αποτυχία του τελευταίου Παγκοσμίου κυπέλλου όταν αποκλείστηκε στη φάση των «16».

Η Αργεντινή θα έχει στον πάγκο τον Λιονέλ Σκαλόνι ευελπιστώντας πως αυτή τη φορά θα βρει διακριτούς ρόλους εντός των τεσσάρων γραμμών και θα έχεις τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές του ρόστερ σε καλή φυσική κατάσταση.

Τελευταία κατάκτηση της Αργεντινής στη διοργάνωση ήταν στο… μακρινό 1993 όταν με δύο γκολ του Μπατιστούτα είχε νικήσει το Μεξικό.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Η Κολομβία του Κάρλος Κεϊρός έφτασε μέχρι την φάση των «16» του τελευταίου Μουντιάλ, στη Ρωσία, κατέκτησε την 3η θέση στην προηγούμενη διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα και πήρε το τρόπαιο για τελευταία φορά το 2001.

Ποντάρει πολλά στην εμπειρία του προπονητή και την ποιότητα αρκετών ποδοσφαιριστών που έχει στο ρόστερ, έστω κι αν δεν έρχονται από την καλύτερη χρονιά τους όπως ο αρχηγός Ρανταμέλ Φαλκάο.

Στο υπάρχον ρόστερ της μόνο τρεις παίκτες παίζουν στο πρωτάθλημα της χώρας και μάλιστα οι δύο από αυτούς είναι τερματοφύλακες. Μία πρώτη, μία δεύτερη και τέσσερις τρίτες θέσεις είναι οι σημαντικότερες στιγμές της στο Κόπα Αμέρικα. Κουαδράδο, Ζαπάτα, Αρίας, Οσπίνα ορισμένοι από τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ

Η Παραγουάη θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Κόπα Αμέρικα με το θεωρητικά ευκολότερο παιχνίδι, απέναντι στο Κατάρ. Σε ποιότητα ρόστερ υστερεί σε σχέση με Αργεντινή και Κολομβία όμως στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου τερμάτισε κοντά τους στη βαθμολογία.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες της παίζουν στην Αμερική και η παρουσία τους στις μεγάλες διοργανώσεις αποτελεί επιπλέον κίνητρο για προσωπική εξέλιξη και ένα νέο συμβόλαιο ίσως στην Ευρώπη.

Με νέο προπονητή, τον Αργεντινό Εντουάρντο Μπερίσο που ανέλαβε τον Φεβρουάριο έχοντας θητεύσει νωρίτερα σε τρεις ισπανικούς συλλόγους. Τη Θέλτα, τη Σεβίλλη και τη Μπιλμπάο.

Η λογική λέει πως δε μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο από την 3η θέση. Τελευταία διάκρισή της σε Κόπα Αμέρικα το 2015 όταν έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού η τελική φάση του οποίο έγινε στη Χιλή.

ΚΑΤΑΡ

Το Κατάρ είναι μαζί με την Ιαπωνία οι δύο χώρες που δεν ανήκουν στην αμερικανική ήπειρο όμως θα συμμετέχουν σε αυτό το Κόπα Αμέρικα. Προπονητής της ομάδας που όλοι οι παίκτες της παίζουν στο πρωτάθλημα του Κατάρ είναι ο 43χρονος Ισπανός Φέλιξ Σάντσεθ που μετά τις ακαδημίες της Μπαρσελόνα, θήτευσε σε όλες τις μικρές ομάδες του Κατάρ πριν αναλάβει την πρώτη ομάδα το 2017.

Σε 32 αγώνες στον πάγκο έχει απολογισμό 18 νίκες 8 ισοπαλίες και 6 ήττες. Ο λόγος που καλούνται ομάδες εκτός Αμερικής είναι για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12 ομάδων και να είναι ευκολότερος ο τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά.
Keywords
Τυχαία Θέματα