Μητσοτάκης στο Συντονιστικό: Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες – Θα αποκαταστήσουμε το φυσικό περιβάλλον

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Εξερχόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι “η αποκατάσταση των πληγέντων θα είναι η πρώτη μου πολιτική προτεραιότητα. Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχτούν αναδασωτέες. Θα αλλάξουμε τον τρόπο που δρομολογούμε τα αντιπλημμυρικά έργα και τις αναδασώσεις. Όταν περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα

στρέψουμε όλοι την προσοχή μας στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό περιβάλλον”.

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα για την Αττική, στην οποία συνεχίζεται ο εφιάλτης από την πυρκαγιά που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Πάρνηθα, στον Άγιο Στέφανο και στην Μαλακάσα, ενώ προβλέπεται μια ακόμα πιο δύσκολη μέρα, καθώς άρχισε ήδη να ενισχύονται οι άνεμοι στην περιοχή.

Όσον αφορά στην κατάσταση των άλλων πυρκαγιών, εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στην Εύβοια όπου οι φλόγες έχουν προκαλέσει βιβλική καταστροφή, ακόμα μεγαλύτερη από την Αττική, έχουν κάψει πολλά σπίτια και έχουν εξαφανίσει σχεδόν οικισμούς ενώ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την ολέθρια πορεία της.

Στην Ολυμπία γίνεται μάχη με συνεχείς πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις, ενώ πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Μεσσηνία και στην Ανατολική Μάνη.

Βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας

Από χτες έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις πυρόσβεσης, πυροσβέστες και αεροσκάφη που έχουν φτάσει από την Γαλλία, την Ουκρανία, καθώς και από την Κύπρο που έφτασαν πρώτοι προχτές ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της χώρας μας για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα