Οι φρουροί του Βασιλιά

Στις 10 Αυγούστου ο Λιονέλ Μέσι έμπαινε σε ιδιωτικό τζετ αφήνοντας τη Βαρκελώνη με προορισμό το Παρίσι. Μαζί του ο πατέρας του Χόρχε, που διαχειρίζεται την αθλητική σταδιοδρομία του από το 2000, η σύζυγός του Αντονέλα και τα τρία παιδιά τους. Δεν ήταν μόνοι τους στο τζετ. Μαζί τους ήταν και οι φρουροί του Βασιλιά…

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΠέπε Κόστα, η «σκιά» του Λέο

Είναι πάντοτε μαζί του. Από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι, ενδιαμέσως στο Μπουένος Άιρες, το Μαϊάμι ή την Ιμπίθα. Άλλοτε ποδοσφαιριστής ισπανικών ομάδων τη δεκαετία του ’80 (Ανδόρρα, Σαμπαδέλ, Μούρθια) ο Πέπε Κόστα είναι ο προσωπικός

βοηθός του Μέσι.

Αφού πέρασε τρία χρόνια στο Ρίο ντε Ζανέιρο για το βραζιλιάνικο τμήμα της Nike, γίνεται μέλος του εξωαγωνιστικού τμήματος της Μπαρτσελόνα επί των ημερών του Φρανκ Ράικαρντ, με καθήκον τη «βοήθεια των ποδοσφαιριστών στην καθημερινότητά τους». Κοινώς ήταν ο άνθρωπός τους. Έχοντας εξαιρετικές σχέσεις και με τους Τζόρντι Άλμπα, Λουίς Σουάρες, Ζεράρ Πικέ, προσπαθούσε να λύσει όποια προβλήματα παρουσιάζονταν.

Τα τελευταία χρόνια είχε γίνει ο σύνδεσμος μεταξύ του ποδοσφαιρικού τμήματος και της διοίκησης. Ο ρόλος του ήταν «πυροσβεστικός», αφού ειδικά το τελευταίο διάστημα η διοίκηση Μπαρτομέου είχε εξοργίσει τους παίκτες. Όντας πλέον προσωπικός φίλος του Μέσι, ήταν καλεσμένος στον γάμο του με την Αντονέλα το 2017. Τον ακολούθησε στη γαλλική πρωτεύουσα, για να φροντίσει ούτως ώστε ο «ψύλλος» να ασχολείται μόνο με την προπόνηση και τα παιχνίδια. Είναι στο πλευρό του και στα ταξίδια στη Νότιο Αμερική, για τις υποχρεώσεις της εθνικής Αργεντινής.

Η Παρί αναζητεί τη βίλα που θα στεγάσει την οικογένεια Μέσι στο δυτικό Παρίσι -μεταξύ του «Παρκ ντε Πρενς» και του προπονητικού κέντρου- επομένως κάπου κοντά θα εγκατασταθεί ο Κόστα κι η σύντροφός του. Ο γιος του 60χρονου, Άλβαρο, είχε τον ίδιο ρόλο για τον Νεϊμάρ το 2013, όταν ο Βραζιλιάνος μετέβη στη Βαρκελώνη και βοήθησε ούτως ώστε οι δύο αστέρες να αποκτήσουν φιλική σχέση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΜαρθέλο Μέντεθ, ο διαχειριστής των media

Ο Ισπανός δημοσιογράφος από την Κόστα Μπλάνκα του Αλικάντε, είναι υπεύθυνος Τύπου του Μέσι από το 2014. Άλλοτε υπεύθυνος επικοινωνίας της Play Station και των social media για την Team Messi (η πλατφόρμα της Adidas που είναι αφιερωμένη στον Αργεντινό), κέρδισε γρήγορα την εμπιστοσύνη της οικογένειας.

Είναι ο άνθρωπος που υποδέχεται, οργανώνει και διαχειρίζεται όλα τα αιτήματα από τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως. Παράλληλα, είναι ιδιοκτήτης της Unique, ενός πρακτορείου διαχείρισης δικαιωμάτων εικόνας, που μεταξύ άλλων έχει στο πελατολόγιό του τον Γιαν Όμπλακ, τον Αρτούρ και τον Νικολάς Ταγλιάφικο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΠάου Νέγκρε, ο άνθρωπος των χορηγών

Ο Καταλανός ήταν στην Μπαρτσελόνα από το 2004 έως το 2009. Τομέας του η εύρεση χορηγιών για τους «μπλαουγράνα», την εποχή που μεσουρανούσαν ο Ροναλντίνιο, ο Τσάβι κι άλλα μεγάλα αστέρια. Χάρη στις επιτυχημένες προσπάθειές του, το θησαυροφυλάκιο του ισπανικού συλλόγου γέμιζε με όλο και περισσότερα ευρώ.

Μπήκε στην ομάδα του Μέσι το 2009 (τη χρονιά της πρώτης «Χρυσής Μπάλας» του Αργεντινού) και πλέον διαπραγματεύεται τα συμβόλαια με τις μεγάλες εταιρείες, Αdidas, Pepsi, Mastercard, Hard Rock Café. Παράλληλα είναι επιφορτισμένος με τη χορήγηση αδειών για τη χρησιμοποίηση του ονόματος «Μέσι» και τη εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του. Είναι εξειδικευμένος στο αθλητικό marketing κι έχει τη δική του συμβουλευτική εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα