Ολυμπιακός-Νότιγχαμ Φόρεστ 3-4: Καλός, αλλά «πλήρωσε» αδράνεια και λάθη (videos)

Πολλά περιθώρια βελτίωσης έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος παρά την καλή του επιθετική παρουσία, «πλήρωσε» την αδράνεια στα στημένα και τα λάθη του, με τη Νότιγχαμ Φόρεστ να τα εκμεταλλεύεται και να επικρατεί 4-3 στο φιλικό του «Γ. Καραϊσκάκης».

Για άλλη μία φορά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δοκίμασε πράγματα, ενώ είδε τον Ζέλσον Μαρτίνς να είναι εξαιρετικός ξανά και να σκοράρει ένα φανταστικό γκολ στο πρώτο μέρος. Παράλληλα, έδωσε χρόνο στον

Στάμενιτς που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του, δίπλα στους Έσε και Τσικίνιο.

Τέλος, πριν την έναρξη του αγώνα ο κόσμος των Πειραιωτών γιόρτασε τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους…

Το εντυπωσιακό τελετουργικό των ευρωπαϊκών – «Τα τρόπαια εκεί όπου ανήκουν»

Με την είσοδο των δύο ευρωπαϊκών τίτλων του συλλόγου σε Youth League και Conference League άρχισε η βραδιά στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πριν από την έναρξη του φιλικού, έλαβε χώρα το τελετουργικό με την παρουσίασή τους στον αγωνιστικό χώρο των γηπέδων και των πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, να σημειώνει πως αυτά βρίσκονται πλέον εκεί όπου ανήκουν.

Αδράνεια, Μαρτίνς και λάθος

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να απειλεί μέσα από την περιοχή στο 11’. Ο Κοστίνια έκανε τη σέντρα, ο Μαρτίνς πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, η Νότιγχαμ Φόρεστ άνοιξε το σκορ. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα των Πειραιωτών αδράνησε, ο Γουντ έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Γέιτς με τον ίδιο τρόπο (από οριακή θέση) σκόραρε το 1-0.

Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε στο 24’, με τον Μαρτίνς να σημειώνει ένα φανταστικό τέρμα. Ο Πορτογάλος πήρε την μπάλα μπροστά του με εκπληκτικό τρόπο, πέρασε με… σομπρέρο τον αντίπαλό του και έφερε το παιχνίδι στο 1-1.

Το επόμενο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να ρίχνουν ταχύτητα. Στο 34’ το πείσμα του Μασούρα και το εξαιρετικό πρέσινγκ του τον οδήγησαν στο να κλέψει την μπάλα από τον Μπολί, τον έφεραν έξω από την περιοχή και κοντά στο 2-1.

Η λόμπα που δοκίμασε δεν του έκανε το χατίρι και έτσι το 1-1 έμεινε. Εν αντιθέσει δηλαδή με ότι συνέβη στο 43’. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Τζολάκης έκανε λάθος απομάκρυνση και επί της ουσίας… χάρισε στον Γουντ το 2-1 των Άγγλων, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου!

Νέα αδράνεια, «μαγικό» γκολ Ελάνγκα και… Μαρτίνς-Βέλντε!

Με ευκαιρία για τον Ολυμπιακό άρχισε το δεύτερο μέρος. Στο 52’, ο Μασούρας γύρισε την μπάλα παράλληλα, αλλά ο Σελς έβαλε το χέρι προ του Μαρτίνς και απέτρεψε το 2-2. Και για άλλη μία φορά απόψε, η Νότιγχαμ Φόρεστ σκόραρε στο 61’ από στημένη φάση!

Από απευθείας εκτέλεση του Άντερσον, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Τζολάκη και στη συνέχεια έφτασε στον Γέιτς, που πέτυχε το 3-1 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο φιλικό. Επτά λεπτά μετά μάλιστα ο Ελάνγκα έκανε μία απίθανη κούρσα και νίκησε τον Τζολάκη για το 4-1.

Στο 74’ ο νεοεισελθών Γιάρεμτσουκ απείλησε με κεφαλιά έπειτα τη σέντρα του Ορτέγκα, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σελς. Τέσσερα λεπτά μετά, στο 78’, ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρόλευκων», Ζέλσον Μαρτίνς, σημείωσε και δεύτερο τέρμα στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 4-2.

Και στο 89′ ο Βέλντε που είχε μπει στην αναμέτρηση στο 70′, πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ για το 4-3! Μάλιστα στο 90+1′ ο Γιάρεμτσουκ θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όμως η κεφαλιά του από πλεονεκτική θέσε έφυγε έξω.

Σκόρερ: 24’, 78’ Μαρτίνς, 89′ Βέλντε – 15’ Γέιτς, 61’, 43’ Γουντ, 68’ Ελάνγκα

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (70’ Ροντινέι), Ρέτσος, Πιρόλα, Αποστολόπουλος (70’ Ορτέγκα), Στάμενιτς, Έσε, Τσικίνιο, Μαρτίνς, Μασούρας (70’ Βέλντε), Κωστούλας (70’ Γιάρεμτσουκ)

Νότιγχαμ Φόρεστ (Εσπίριτο Σάντο): Σελς, Μουρίγιο (82’ Μιλένκοβιτς), Σανκαρέ (57’ Ντανίλο), Γουίλιαμς (83’ Μορέιρα), Αντερσον (72’ Ζότα Σίλβα), Γκιμπς-Γουάιτ (57’ Ελάνγκα), Γουντ (72’ Αβονίγι), Ντομίνγκες (57’ Χάντσον-Οντόι), Γέιτς (90′ Άμποτ), Μπολί, Αινα (83’ Τόφολο).

Keywords
Τυχαία Θέματα