Παναθηναϊκός: Κέρδη και ζημιές από το ντέρμπι

Αν και λαβωμένος ο Παναθηναικός κατάφερε και στάθηκε όρθιος στο Γεώργιος Καραισκάκης.
Κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό, σε παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας οι πράσινοι αποκόμισαν πολλαπλά κέρδη. Γιατί εκτός από τον βαθμό και την ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς κατάφερε να αξιοποιήσει ορισμένους ποδοσφαιριστές που μέχρι τώρα δεν είχαν προσφέρει.

Θα

ξεκινήσω από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, που με το καλημέρα έδειξε στοιχεία ικανότατου γκολκήπερ, με εξαιρετικές αντιδράσεις, σε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος πίεσε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Ο Ιταλός είχε πολύ καλές εξόδους, ρεφλέξ, αλλά και αντίληψη των φάσεων. Διάβαζε σωστά το παιχνίδι και ενέπνευσε σιγουριά στην άμυνα. Θαυμάσιος ήταν επίσης με τη μπάλα στα πόδια, με καλή πάσα και γρήγορες κινήσεις όταν χρειάστηκε, κλασσικό δείγμα τερματοφύλακα ιταλικής σχολής. Είναι βέβαιο ότι μαζί με τον Διούδη θα αποτελέσουν ένα πολύ καλό δίδυμο για την συνέχεια του πρωταθλήματος

Αλλά και ο Σβόνιμιρ Σάρλια ήταν θετικός. Απέδειξε ότι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα όσοι τον είχαν ξεγράψει από πολύ νωρίς.
Ο Κροάτης, φάνηκε ότι μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στο ρόλο του και να βοηθήσει την ομάδα. Μαχητής, με ψυχή και ιδιαίτερα ικανός στο ψηλό παιχνίδι κόντρα σε γρήγορους – ποιοτικούς αντιπάλους, ικανότατους με τη μπάλα στα πόδια. Πήρε την ευκαιρία που ζητούσε και την άρπαξε από τα μαλλιά.

Καλό βαθμό πήρε επίσης και ο Φακούντο Σάντσες, στην πρώτη του φετινή εμφάνιση. Ο τελευταίος ήταν άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα και έκανε ελάχιστα λάθη. Έδειξε ότι μπορεί να δώσει λύσεις όταν ο Γιοβάνοβιτς τον χρειαστεί.

Από εκεί και ύστερα στα ρηχά κινήθηκε για ένα ακόμη παιχνίδι η ακριβότερη μεταγραφή του τριφυλλιού, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, ο οποίος δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο αν και ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν βοήθησε, ούτε στον άξονα, αλλά ούτε και στην άκρα, στη φυσική του θέση. Ήταν φανερά εκτός κλίματος. Σίγουρα προβλημάτισε με την απόδοση του, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι, που άργησε να προσαρμοστεί, ή ακόμα και τον Τζιμπρίλ Σισέ, που από τον Ιούλιο που πάτησε το πόδι του στη χώρα μας, μέχρι τον Οκτώβρη, που πέτυχε το πρώτο του γκολ ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Μόλις, όμως, πήρε μπροστά δεν σταμάτησε να σκοράρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα