Πολ Πογκμπά: Ψήνεται η επιστροφή του στο Τορίνο

Δεν είναι μυστικό ότι όταν ο Πογκμπά έφτασε στο Μάντσεστερ το 2016, θεωρήθηκε ευρέως ως μία από τις πιο σημαντικές μεταγραφές όλων των εποχών. Προϊόν της ακαδημίας, επέστρεφε για να δείξει στον κόσμο τι πραγματικά μπορεί να κάνει κάτω από τα φώτα που ακτινοβολούν στο Old Trafford. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε. Ο Πογκμπά δυσκολεύτηκε να βρει φόρμα ενώ φορούσε κόκκινη φανέλα και αντ’ αυτού βρήκε μεγαλύτερη επιτυχία παίζοντας για τη χώρα του. Έχει παίξει σίγουρα το καλύτερο του ποδόσφαιρο για

τη Γαλλία υπό τις οδηγίες του Ντιντιέ Ντεσάν. Ωστόσο, μόλις ο μέσος έφυγε από τη Γιουνάιτεντ το 2012 για να πάει στη Γιουβέντους, άρχισε να κερδίζει αναγνώριση. Η δύναμή του, η ικανότητα ντρίμπλας, η επίγνωση, η κλάση και η κομψότητα του έχουν όλες τις συνταγές για έναν υπέροχο ποδοσφαιριστή.

Η Γιουβέντους εξετάζει την επιστροφή του Πολ Πογκμπά, αλλά η καλύτερη προσφορά που μπορεί να κάνει είναι 10 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν. Ο Γάλλος αποχώρησε ήδη από το Ολντ Τράφορντ ως ελεύθερος το 2012 και είναι έτοιμος να το κάνει ξανά το επόμενο καλοκαίρι, καθώς ο Γάλλος σταρ φαίνεται απίθανο να παρατείνει την παραμονή του στον σύλλογο.

«Φέτος, είναι νεκρό, δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Είτε είναι με το Μάντσεστερ είτε σε άλλη ομάδα, θέλω να κερδίζω τρόπαια», είπε στη Le Figaro την περασμένη εβδομάδα. Η Γιουβέντους είναι μία από τις επιλογές στο τραπέζι για τον Πογκμπά που έχει ακόμα πολλούς φίλους στον σύλλογο και στην πόλη του Τορίνο. Δεν θα επαννενωθεί με έναν από τους πιο στενούς του φίλους, τον Πάολο Ντιμπάλα, ο οποίος θα φύγει από το Allianz Stadium στο τέλος του συμβολαίου του. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Γιουβέντους θα μπορούσε να κάνει μια δυνητικά πειστική πρόταση στον Πογκμπά, ακόμα κι αν ο Γάλλος θα χρειαζόταν μείωση μισθού για να επιστρέψει στην πρώην ομάδα του.

Ο Πογκμπά παίρνει αυτή τη στιγμή περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν. Η Γιουβέντους δεν έχει την πολυτέλεια να πληρώσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ για τον 29χρονο. Τόσα όσα είχαν συμφωνήσει με τον Ντιμπάλα στο τέλος του 2021. Ο Πογκμπά σημείωσε 34 γκολ σε 178 αγώνες κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Τορίνο. Έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ περισσότερα σε 229 εμφανίσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πιθανότατα θα αποχαιρετήσει τον Αργεντινό επιθετικό το καλοκαίρι. Αυτό συνέβη καθώς ο ήταν δυσαρεστημένος με το ποσό που θα κέρδιζε αν υπέγραφε νέα συμφωνία. Ο Πογκμπά αυτή τη στιγμή κερδίζει πάνω από 17 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ως εκ τούτου, η λήψη έκπτωσης μισθού μπορεί να τον κάνει να επανεξετάσει τις σκέψεις του σχετικά με την αποχώρηση. Ή, ίσως, θα μπορούσε να βρει έναν διαφορετικό σύλλογο που θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά αυτούς τους μισθούς, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν ή η Ρεάλ Μαδρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα